Odunpazarı’nda ahşap ve seramik festivalleri devam ediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı’nda ahşap ve seramik festivalleri devam ediyor
A
a

Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Eskişehir’in tarihi bölgelerinde devam ediyor.

Sütiş Eskişehir

Odunpazarı Belediyesi'nin bu yıl yedincisini düzenlediği Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, yedinci gününü geride bıraktı. “The Voice Of The Wood” (Ahşabın Sesi) temasıyla düzenlenen Ahşap Heykel Festivali ve “Flame Of The City” (Şehrin Ateşi) temalı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Eskişehir’in tarihi Odunpazarı bölgesinde devam ediyor. Etkinlikler, 7 Eylül’e kadar sürecek.

Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'nda, 2'si yabancı toplam 10 sanatçı, çalışmalarını Odunpazarı Belediyesi Şehrin Ateşi Seramik Galerisi'nde sürdürüyor. Çalıştayda, seramik sanatçıları, çeşitli pişirim teknikleri kullanarak özgün eserler ortaya koyuyor. Arasta El Sanatları Çarşısı avlusunda kurulan fırınlarda Macun Lüsteri, Raku, Lüsteri ve Sagar Pişirimleri uygulanıyor.

Ahşap Heykel Festivali’nde ise, 2'si yabancı 9 sanatçı, Odunpazarı Meydanı’nda kurulan dev çadırda ahşap heykellerini şekillendiriyor. Festival kapsamında Hicri Sezen Meydanı’nda düzenlenen topaç çevirme etkinliği büyük ilgi gördü.

Festival alanında ayrıca, ahşap hediyelik eşyalar, biblo ve tablolar sergilenip satışa sunulurken, çeşitli müzik ve dans gösterileri de yapılıyor. Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından halk dansları gösterisi düzenlendi.

Katılımcılar, workshoplar sayesinde A4 boyutundaki ıhlamur ağaçlarını oyarak ahşapla tanışma fırsatı bulurken, Seramik Galerisi’nde çamurdan hazırlanmış karolara desenler çizmeyi ve torna tezgahları ile çamuru şekillendirmeyi öğreniyorlar.

Her iki festival, 7 Eylül Cumartesi günü sergilerle sona erecek. Ahşap Heykel Festivali'nin sergisi saat 15.00’te Ahşap Eserler Galerisi'nde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'nın sergisi ise saat 17.00’de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi