Tepebaşı Belediyesi’nin "Geri Dönüşüm Atölyesi" 33 bin ziyaretçiyi ağırladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tepebaşı Belediyesi’nin "Geri Dönüşüm Atölyesi" 33 bin ziyaretçiyi ağırladı
A
a

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi’nin Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi, atık kağıtları sanata dönüştürerek hem çevre bilincini artırıyor hem de estetik ürünler üretiyor.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi’nin Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi, geri dönüşüm bilincini artırma hedefiyle hem çevre dostu uygulamalar sunuyor hem de atık kağıtları sanatsal ürünlere dönüştürüyor. Belediyenin hizmet binasında kullanılan kağıt atıkları ve buket çiçekler, çeşitli fiziksel işlemlerden geçirilerek kağıt hamuruna ve ardından el yapımı kağıtlara dönüştürülüyor. Bu el yapımı kağıtlardan plaket, teşekkür belgesi, sertifika ve hediyelik eşyalar üretilerek her yıl binlerce kişiye ulaşıyor. Ayrıca, Başkan Ahmet Ataç’ın yeni yıl mesajlarını içeren yılbaşı kartları da bu atölyede tasarlanıyor. 2009 yılından bu yana 33 bin ziyaretçinin katıldığı atölyede, toplamda 180 bin kağıt üretildi.

Atölye, çocuklara ve yetişkinlere yönelik çevre bilincini artırma programları sunarak, geri dönüşümün önemini eğlenceli bir şekilde öğretmeyi amaçlıyor. Çocuklar, doğayı korumanın yollarını öğrenerek evlerinde de atık ayırma konusunda özenli olacaklarına dair söz veriyorlar.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu atölyenin Türkiye’deki tek geri dönüşüm atölyesi olduğunu belirterek, atık kağıtların yeniden işlenmesiyle oluşturulan ürünlerin tamamen doğal malzemelerle süslendiğini ve bu sürecin önemli bir el emeği ve tasarım gerektirdiğini vurguladı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi