Eskişehir'de CHP'den açıklama: Devlet Bahçeli'nin tek amacı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de CHP'den açıklama: Devlet Bahçeli'nin tek amacı...
A
a

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı çağrı, CHP İl Başkanı Talat Yalaz tarafından sert bir dille eleştirildi. Yalaz, Bahçeli'nin kendi tabanını hiçe sayarak bu açıklamayı yaptığını ve sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarını sürdürmeyi amaçladığını belirtti.

Sütiş Eskişehir
MHP lideri Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Öcalan'la ilgili çağrısını değerlendiren CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Devlet Bahçeli kendi tabanını hiçe sayarak bu açıklamayı yapıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarını devam ettirmekten başka bir gaye gütmüyor. Bu hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hem de Meclis’in temsil ettiği 80 milyonu hiçe sayan bir açıklamadır. Kabul edilebilir değildir” dedi.

BAHÇELİ'DEN ÖCALAN'A ÇAĞRI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı'nda terör örgütü PKK lideri Öcalan için çağrıda bulunarak "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız" açıklamasını yaptı.

BAHÇELİ RESMEN AMACINI AÇIKLADI

Bahçeli’nin çağrısını değerlendiren CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Devlet Bahçeli kendi tabanından bağımsız, tabanını hiçe sayarak bu açıklamayı yapıyor. Devlet Bahçeli, gördüğümüz kadarıyla, gelinen süreçte anladığımız kadarıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarını devam ettirmekten başka bir gaye gütmüyor. Serbest kalınmasını değil aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Gazi Meclis’e gelerek konuşma yapmasını da ifade etmektedir. Bu hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hem de Meclis’in temsil ettiği 80 milyonu hiçe sayarak bir açıklamadır. Kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı. Parti tabanının bu söylemleri içselleştirmeyeceğini belirten Yalaz, “Kendi ilkeleri, Milliyetçi Hareket Partisi düsturuyla örtüşen bir açıklama değildir. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı mevkidaşımın görüşünü de bu hususta merak ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren hemşerilerimize de bu hususu dikkatle takip etmelerini öneriyorum” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi