Eskişehir'de CHP'den tarikatlara karşı sert eleştiriler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de CHP'den tarikatlara karşı sert eleştiriler
A
a

FETÖ ve benzeri tarikatların devlete sızma girişimlerine karşı yeterli önlemlerin alınmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Talat Yalaz, “Bugün için devletin geldiği aşamada tarikatların etkinliğine yönelik çok ciddi kaygılarımız var” dedi.

Sütiş Eskişehir

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, ES TV'ye verdiği özel açıklamalarda, FETÖ ve benzeri tarikatların devleti ele geçirme girişimlerine karşı endişelerini dile getirdi. Yalaz, iktidarın liyakat konusundaki eksikliklerine dikkat çekerek, bu yapıların devlette yarattığı tahribatlara karşı yeterli önlemlerin alınmadığını savundu.

CÜRETKARLIKLARI ORTADA

Tarikatların devleti ele geçirme girişimlerine karşı endişelerini dile getiren Yalaz, “Devleti ele geçirmek isteyen FETÖ gibi oluşumlar, her türlü kötülüğü, yanlışı yapmaktan imtina etmeyen oluşumlardır. Bu anlamda cüretkarlıkları da ortadadır. Bugün için devletin geldiği aşamada tarikatların etkinliğine yönelik çok ciddi kaygılarımız var. Böyle bir girişim olmasını katiyen istemeyiz. Ancak böyle bir girişimde bulunabilirler mi sorusunu her zaman aklımızın bir köşesinde bulundurmamız gerekir. İktidarın FETÖ terör örgütünün 17/25 Aralık sürecindeki eylemlerinden hem de 15 Temmuz hain darbe girişiminden gerekli dersleri almadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

İKTİDAR SINIFTA KALDI

Tarikatların önündeki en büyük engelin liyakatli bir sistem olduğunu kaydeden Yalaz, iktidarın liyakat konusunda sınıfta kaldığını söyledi. Yalaz, “Bunun yanı sıra FETÖ gitti, diğer tarikatlar geldi gibi kamuoyunda ciddi tereddütler var. Sağlık Bakanlığı üzerinden Menzil tarikatı, eğitim sistemi üzerinden başka tarikatlardan bahsedilmekte. Bu tür girişimlerin, bu yapılanmaların devlette ciddi tahribat yarattığı göz ardı edilmemelidir. İktidar, FETÖ’nün ülkede yarattığı tahribatlardan gerekli dersleri çıkarmalıdır” dedi.

FETÖ’YE GÖZ YUMDULAR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin FETÖ konusunda taviz vermediğini vurgulayan Yalaz, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişte hangi noktadaysak, bugün de aynı noktadayız. Hükümeti defalarca uyardık. Ancak devletin neredeyse bütün kademelerine çöreklenme, sızma girişimleri merkezi idarenin göz yumması ile oluşmuştur. Bu hususta iktidar partisinin samimi olarak FETÖ’nün üzerine gidip gitmediğini de tartışmak gerekir. FETÖ’nün siyasi ayağına gerekli müdahaleler yapılmamıştır. Bu yapılmadığı sürece de FETÖ ile mücadele yetersiz kalır” ifadelerini kullandı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi