Eskişehir'de büyük yürüyüş: "Sivas'ın ışığı sönmeyecek!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de büyük yürüyüş: "Sivas'ın ışığı sönmeyecek!"
A
a

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hacı Bektaş Veli Kültür Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Odunpazarı Belediyesi tarafından Madımak Katliamı anma etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi. 

Sütiş Eskişehir
Yürüyüşe CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yediler Parkı'ndan Ulus Anıtı'na yürüyen kortej "Faşizme karşı omuz omuza”, “Sivas'ı unutma, unutturma", “Özgür, laik, demokratik Türkiye” sloganları attı. Ulus Anıtı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Kamer Ali Durur, “Bu yaşanan katliam bir insanlık suçudur. Ve bu insanlık suçuyla herkesin yüzleşmesi gerekiyor. İnsanlık suçundan zaman aşımı söz konusu olamaz. Toplumsal hafızamız suçluların kim olduğunu, suç ortaklarını ve bu katliamı cezasız bırakanları unutmadı. Toplumsal hafızamız ‘Tekbir ve Allah’ü Ekber’ naralarıyla ‘Sivas Aziz Nesin'e mezar olacak’ , ‘kahrolsun laiklik ‘ sloganları ile yürüyenleri unutmadı. Toplumsal hafızamız, Madımak Oteli’nin önüne önceden bırakılan taşlarla camları kıran, oteli yakan canileri unutmadı. Madımak oteli yerine valilik ve çarşıdaki dükkânların güvenliğinin sağlanması dışında hiçbir tedbir almayan güvenlik güçlerini ve Madımak Oteli önünde askerlerin geri çekilmesi talimatları verenleri unutmadı. Gazete manşetlerinde ‘Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz’ başlıkları atan ve ‘Müslüman kamuoyuna’ adında dağıtılan bildirileri organize edenleri unutmadı” dedi.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Sivas’ta hayatını kaybeden aydınların kitaplarla, şiirleriyle, çektikleri fotoğraflarla, çizimleriyle, tiyatro oyunlarıyla, besteledikleri ve söyledikleri türkülerle toplumu ve insanlığı daha iyi bir noktaya taşımayı arzuladıklarını belirten Durur, “Bilsinler ki Muhlis Akarsu, Nesimi Çimen, Hasret Gültekin türküleriyle yaşıyor. Bizler yüzyıllardır baskıya ve zulme karşı türkülerimizle, şiirlerimizle çoğalmaya devam ediyoruz. Sivas'ta semah dönen canlarımızı bizden kopardılar. Bilsinler ki bütün evren semah döner. Yaseminlerde açacak Menekşeler de. Şiirlerle anacağız Metin Altıok ve Behçet Aysan'ı. KarikatürleriyleAsaf Koçak'ı. Erdal Ayrancı, Metin Atay, İnci Türk, Muhammer Çiçek 'i belgeselle, fotoğrafla, tiyatro oyunlarıyla anacağız. Hollanda’dan Sivas’a gelen CarinaThuijs hep aramızda yaşayacak. Menekşe ve Koray Kaya kardeşler hep çocuk kalacaklar. 1993 Temmuz’un 2’sinde yaşanan katliamda sonsuzluğa uğurladığımız canları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi