Eskişehir Adalar'da 7 Temmuz'a kadar açık: Kaçırmayın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Adalar'da 7 Temmuz'a kadar açık: Kaçırmayın!
A
a

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri tarafından “Üreten Kadınların El Emeği Sergisi” açıldı. 7 Temmuz tarihine kadar Adalar’da açık kalacak olan sergi, ziyaretçilerini bekliyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi olarak kadınların ekonomiye katkı sağlamasına verdikleri önemi dile getiren Emre Genç Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Emre Genç, tüm Eskişehirlileri de sergiye davet etti.

“HEMŞEHRİLERİMİZİ SERGİMİZE BEKLİYORUZ”

Etkinlik hakkında ESTV mikrofonlarına bilgi veren Başkan Vekili Genç, “Odunpazarı Belediyesi olarak Başkan’ımız Kazım Kurt’un talimatlarıyla açılışımızı gerçekleştirdik. 18 Halk Merkezimizde ki 8 bin 200 kursiyerimizin yıl boyunca gelerek öğretmenlerimizle birlikte birçok konuda eğitimler aldılar. Bu eğitimlerin neticesinde de bugün el emeği ürünlerini sergiliyorlar. Odunpazarı Belediyesi olarak kadınlarımızın ekonomiye katkı sağlamalarını önemsiyoruz ve böyle bir sergi yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl da olduğu gibi dönem dönem buna benzer uygulamaları yapıyoruz. Bugün burada görmüş olduğunuz ürünlerin hepsini kursiyerlerimiz yaptı. Güzel bir etkinlik olacağına inanıyor bir şenlik havasında geçmesini umuyoruz. 2 gün boyunca saat 19.00’a kadar devam edecek olan sergimize Eskişehirli hemşehrilerimizi de bekliyoruz” diye konuştu. 

“KADINLARIMIZ ÇOK HAMARAT”

Halk Merkezi Eğitmeni Pervin Dağtekin, kursiyerlerin memnuniyetini dile getirerek “Kadınlarımız çok hamaratlar. Kurslarımızda yapmış olduğumuz çeşit çeşit ürünlerimiz bugün burada satış amaçlı sergiliyoruz. Eğlenceli geçen derslerimizde eğitim alan kursiyerlerimiz de aldıkları eğitimlerden memnun kalıyorlar” dedi.

“EL EMEĞİ GÖZ NURU”

Almış olduğu eğitimi bir fırsat olarak değerlendiren Kursiyer Dilek Alkanlı, “Öncelikle bize böyle bir imkan sağladıkları için Odunpazarı Belediyesi’ne ve Kazım Kurt’a çok teşekkür ediyorum. Bu kurslar bizim için büyük bir fırsat. Burada emeklerimizi değerlendiriyor aynı zamanda da güzel insanlarla sosyalleşme fırsatı yakalıyoruz. Ben kağıtlardan çanta yapıyorum, bu çantaları da bugün burada satıyorum. Bu çantaların yapımı çok emek gerektiriyor. Tam anlamıyla el emeği göz nuru diyebiliriz” diye belirtti. 

“YETENEĞİM ORTAYA ÇIKTI”

Almış olduğu eğitimden keyif aldığını dile getiren Meryem Tuncer, “Ben bu kursa bir arkadaşımın vesilesiyle başladım. İyi ki başlamışım, çok memnunum. 2 yıldır bu eğitimi alıyorum ve çok keyif alıyorum. Oyma, rölyef ve kıl testere ile ahşap kesme çalışmalarımızla ortaya sanat eserleri çıkarıyoruz. Bu malzemeleri de bize Odunpazarı Belediyesi sağlıyor, bu anlamda da teşekkür ediyorum. Ahşap sanatı ile halk merkezinde tanıştım bu sayede yeteneğim ortaya çıktı” dedi.

“HAYAL GÜCÜMÜZ GELİŞTİ”

Ahşap sanatı dersi alan Necla Ateş ve Aysun İnan isimli kursiyerler ise, “Burada inanılmaz zevkli bir eğitim alıyoruz. Gürkan Hoca’mızın da yönlendirmeleriyle birçok çalışma gerçekleştirdik. Belediyemize de çok teşekkür ediyoruz. Bu kurslar bizim hayal gücümüzü geliştirdi. Hiç bilmediğimiz bir sanatı öğrenerek çok değişik oyuncaklar yaptık. Torunuma güzel hediyeler hazırladık. Ufkumuzu açan hocalarımıza da teşekkür ediyoruz” yorumunda bulundu
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ MUHABİRİ - SÜMEYRA BALCI
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi