Eskişehir'de çiftçiyi entübe eden yüzde 30'luk zam!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de çiftçiyi entübe eden yüzde 30'luk zam!
A
a

Eskişehir'de Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, “Çiftçinin en sıkıntılı olduğu ve ürünlerimize yüzde 10-12 zam verildiği dönemde, yüzde 30 elektrik zammı çiftçiyi bir kat daha üzdü. Çiftçi artık oksijen maskesini bıraktı, entübe hayat yaşıyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Tarımsal faaliyetlerde bulunan elektrik abonelerine yüzde 30 zam geldi. Yapılan zamlara tepki gösteren Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu ise çiftçinin çok zorlu bir döneme girdiğinin altını çizdi. Çelikoğlu, “Çiftçinin en sıkıntılı olduğu dönemde ürünlerimize yüzde 10-12 zam verildiği dönemde, yüzde 30 elektrik zammı çiftçiyibir kat daha üzdü. Maliyetimiz daha da arttı. Şu anda yeşil mahsuller çok hızlı bir şekilde sulanıyor. 100 lira ödeyen bir üretici şu anda 130-140 lira ödeyecek. Çok sıkıntılı bir durum. Bu da bizim sattığımız mallara hiçbir şekilde yansımayacak. Yine çiftçinin, üreticinin cebinden gidecek. Çiftçinin en büyük gider kalemi enerji. Akaryakıta gelen zamdan sonra gübrelere de zam gelmeye başladı. Çok sıkıntılı bir döneme girdi çiftçi. Çiftçi artık oksijen maskesini bıraktı, entübe hayat yaşıyor. Bir dahaki sene önümüzü görmemiz çok zor” ifadelerini kullandı.

DOLU HARMANI VURDU

Kenti vuran dolu yağışından etkilenen çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Çelikoğlu, “Yağan yağmur şiddetli yağmur ve rüzgarla birlikte geldi. Dolu yağışı da Aşağı Söğütönü, Yukarı Söğütönü ve Sakintepe bölgelerinde fazla olarak görüldü. Arpa ve buğdaylarda harman zamanı olduğu için sıkıntı yarattı. Ama söylüyorum tarafındaki çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Orada sıkıntı biraz fazla. Fiyatlardan çiftçi, üretici hiçbir şekilde memnun değil. Şu anda maliyetlerin altında mal satıyoruz. Verimlerimizde de yüzde 25’lik bir kaybımız var. Bu sene çiftçi çok sıkıntılı bir harman sezonu geçiriyor” dedi.
 
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - BERİVAN HALİS
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi