Kazım Kurt: "Odunpazarı’na Alzheimer Merkezi yapılacak"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt: "Odunpazarı’na Alzheimer Merkezi yapılacak"
A
a

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde yapılan Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, Belediye Başkanı Kazım Kurt'un duyurduğu önemli bir adım, bölgeye yeni bir Alzheimer Merkezi kazandırmayı hedefliyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Kazım Kurt, vizyon projeleri arasında gösterdiği Alzheimer Merkezi’ne bağışçı olarak Lütfü Yüksel ve eşi Dr. Nurten Yüksel’in adının verileceğini söyledi. Başkan Kurt, “Daha önce de bir Yaşlı Bakım Merkezi kazandıran, Yüksel’in bütün Eskişehir’e örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Odunpazarı Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantılarının 14’üncü birleşim 1’inci oturumu Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü. 6 madde de oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. Meclis toplantısında konuşan Başkan Kazım Kurt, Hayırsever İş İnsanı Lütfü Yüksel tarafından Odunpazarı’na yeni bir Alzheimer Merkezi yapılacağını söyledi. Kurt, “Lütfü Yüksel bize bir Alzheimer Merkezi yapmayı taahhüt etmiştir. Bu merkeze eşinin ve kendisinin ismini vermek boynumuzun borcudur. Hem komisyon üyelerimize, hem meclisimize; teşekkürün büyüğünü de Lütfü Yüksel’e ediyorum. Daha önce de bir Yaşlı Bakım Merkezi kazandıran, kazancının büyük kısmını kamu ile paylaşan Yüksel’in bütün Eskişehir’e örnek olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

TERÖRE LANET OKUYORUZ

5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan Başbağlar’da terör örgütü PKK tarafından katledilen 33 sivili de anan Başkan Kurt, “Terör kimden gelirse terördür. Teröre rahmet değil lanet okunur. Biz bunu böyle biliyoruz. Demokratik ülkelerde herkes düşünceni özgürce söyleyebilmeli, dinini özgürce yaşayabilmelidir. Biz bu noktada sosyal demokrat bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak çizgimizi koruyoruz” şeklinde konuştu.

KREŞ ÜCRETLERİ GÜNCELLENDİ

Öte yandan Odunpazarı Belediyesi’ne ait kreş ücretleri güncellendi. Yeni tarifeye göre, Kamu Personeli (Belediye Personeli ve İştirakleri) için 4 bin TL’den 5 bin TL’ye; özel sektör çalışanları için 6 bin TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseldi. Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi için ise Kamu Personeli için ise (Belediye Personeli ve İştirakleri) 700 TL’den 1000 TL’ye; Özel Sektör Çalışanları için ise 1050 TL’den bin 500 TL’ye artırıldı.  Bir sonraki Meclis 2 Eylül 2024 Pazartesi günü toplanacak. 
 
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi