Eskişehir AK Parti’de aday krizi büyüyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir AK Parti’de aday krizi büyüyor!
A
a

Son günlerde Eskişehir'de AK Parti içindeki yönetim atamalarıyla ilgili yaşanan gelişmeler dikkat çekiyor. Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkanlıkları için belirlenecek isimler üzerinde parti içinde farklı görüşlerin olduğu bildiriliyor. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
AK Parti’de Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkanlıkları için atanacak isimler, İl Başkanı Gürhan Albayrak ve milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan ile Nebi Hatipoğlu arasında görüş ayrılıklarına neden oldu.

Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın’ın, İl Başkanı Gürhan Albayrak ile uyumlu çalışamadıkları iddiasıyla istifa etmelerinin ardından yeni ilçe başkanlarının belirlenmesi amacıyla geçen hafta yapılan temayül yoklaması bile partideki bazı taleplerin önüne geçemedi.

Kulislere göre, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkanlıkları için Gökhan Yıldırım, Serhat Tunç ve Mürsel Çavdar isimleri üzerinde dururken, bir diğer AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez de bu kişilerin görevlendirilmesine sıcak bakıyor.

Ancak AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Tepebaşı için halen Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan eski İlçe Başkanı Ahmet Sivri, Odunpazarı İlçe Başkanlığı için ise eski İl Başkanı Osman Yüksel’in atanmasını istiyor.
İl Başkanı Gürhan Albayrak ise il yönetiminde yer alan yardımcıları Atakan Çelik’in Odunpazarı, Abdülkadir Sönmez’in de Tepebaşı İlçe Başkanı olması yönünde irade beyan ediyor.

GÖRÜŞME BUGÜN

Öte yandan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı, 5 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen temayülden çıkan sonuçlar, il başkanı ve milletvekillerinin görüşlerini de göz önünde tutarak bugün adaylarla birer görüşme yapacak.
İl Başkanı Gürhan Albayrak, milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan ile Nebi Hatipoğlu’nun arasında bu koltuklarda görmek istedikleri isimler arasındaki görüş ayrılığının nasıl sonuç vereceği başta AK Parti teşkilatı olmak üzere Eskişehir kamuoyunun merak konusu oldu.
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Celal 9 Temmuz 2024 12:07

Battı balık yan gider :)

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi