Eskişehir'de İsrail protestosu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de İsrail protestosu!
A
a

İsrail tarafından Filistin’e karşı sürdürülen kanlı saldırıya yönelik Eskişehir’den başlatılan tepki eylemleri devam ediyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de oluşturulan Filiskinle Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen destek eylemlerinin biri daha gerçekleştirdi. Hamamyolu Yediler Parkında toplanan platform üyelerine çeşitli siyasi parti üyeleri de katılarak destek verdi. Platform adına söz alan Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Cevat Aydemir “Yıllardır iki devlet tek millet sloganları atılan Azerbaycan devleti, AKP iktidarı ile birlikte İsrail’de yaşanan soykırımın suç ortaklarıdır. Yeni gerçeklik iki devlet tek millet değil iki devlet tek suç ortaklığıdır. Bu sevkiyatı gerçekleştiren şirket BOTAŞ, yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlı Varlık Fonuna ait bir şirket. Sürekli Filistin hassasiyetinden bahseden AKP iktidarı halkı timsah gözyaşlarıyla uyutmaya çalışarak bu kirli ticaretine devam ediyor. Bu sevkiyatı durdurma imkânı olan sadece AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanıdır. Sürekli hatırlatmaya devam edeceğiz, suçlusunuz, riyakârsınız, ikiyüzlüsünüz ve bunun hesabını halka er geç vereceksiniz” dedi.

Aydemir “Ülkenin temel meselesi olan ekonomik problemleri çözmekten aciz, emekliyi, işçiyi, memuru mağdur etmiş ve sonunda gözünü sokaktaki canlılara dikmiş AKP iktidarı İsrail’i hiç mağdur etmiyor. Açık ve net bir gerçek var ki; Siyonist İsrail rejiminin yakıtının yüzde kırkı bu ülkeden, Cumhurbaşkanının yönetimindeki şirket tarafından taşınıyor. Bir talimatla durdurulacak bu sevkiyatta hiçbir aksama yok. Bu meydanlardan Türkiye cumhuriyeti haklarına sesleniyoruz; bu suç ortaklığına gelin hep birlikte dur diyelim. İsrail’i durdurmak elimizde, o vanaları siz kapatmazsanız bu halk, bu vicdanlı insanlar ve Gazze’de katledilen çocukların ahı o vanaları sizin üzerinize kapatacak. De,Ortalığınızda boğulacaksınız. Bugün ülkenin birçok şehrinden ve dünyanın vicdanı olan sokaklardan dünyanın egemen güçlerine seslenirken; ne İsrail’in gerçekleştirdiği soykırımı ne de bunun destekçilerini, suç ortaklarını unutmayacağımızı ve hesap soracağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Nehirden denize özgür Filistin’i görene kadar mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi