Eskişehir'de Atatürkçü Düşünce Derneği’nden "Cumhuriyet" mesajı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Atatürkçü Düşünce Derneği’nden "Cumhuriyet" mesajı
A
a

Cumhuriyetin 101. yılı, Eskişehir’de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Güç Birliği bileşenleri, Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak anlamlı bir anma gerçekleştirdi.

Sütiş Eskişehir
Cumhuriyetin 101’inci yılı nedeniyle Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliği bileşenleri Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Güç Birliği adına konulan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Cihan Taşar, cumhuriyetin Osmanlı İmparatorluğu’nun enkazı üzerinde akıl ve bilimle dayalı bir planla kararlılık ve cesaretle uygulanmasıyla kurulduğunu belirterek, “Cumhuriyet daha ilan edilmeden sinsi ve açık bütün düşmanları sahnede yerlerini almışlardı. Emperyalizmin, 300 yıldır acımasızca sömürdüğü petrol coğrafyasında kötü (!) örnek olacağını düşünen antiemperyalist ve tam bağımsız laik bir cumhuriyetin kurulmasına da, yaşamasına ve gelişmesine de tahammülü yoktu. Keza, yüzyıllardır sözde din adamı kisvesiyle hurafeler uydurup samimi dindar milyonları istismar ederek keselerini dolduran dini yobaz asalak sürüsünün de en büyük korkusu Mustafa Kemal ve Cumhuriyetti” dedi.

YILMADAN YÜRÜYECEĞİZ

Emperyalizm destekli karşı devrimcilerin hâlâ laik cumhuriyeti Ortadoğu tipi bir din devletine dönüştürmeye çalıştığını söyleyen Taşar, “Biz Atatürkçüler, ödevimizin Atatürk Cumhuriyeti’ni yeniden kazanmak olduğunun farkındayız ve Ulusumuzun ezici çoğunluğunun farkında olduğunu da görüyoruz. Ödevimizi elbette yapacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği, Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asma ve yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma hedefine yılmadan yürümekte kararlıdır. Bu yürüyüşümüzü ülkemizi yönetme iddiasındaki siyasi kadrolarla buluşturacağımıza ve birlikte başaracağımıza inanıyoruz.Cumhuriyetimizin 101. şeref yılı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

GERİCİLİĞİN TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Taşar’ın ardından konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Fadime Arslan ise konuşmasına “Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşın adıdır. Atatürk’ün deyişiyle, "’Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’" diyerek başladı. Bir asrı deviren cumhuriyetin bu günlerde yine saldırı altında olduğunu belirten Arslan, “Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Cumhuriyet'e, kurucularına, değerlerine hakaret edenler, cezasızlık politikalarıyla dolaylı olarak teşvik edilmekte; kadın-erkek eşitliği anlamına gelen Cumhuriyetimizde kadınlarımız gericiliğin tehdidiyle yüz yüze kalmaktadır. Son 22 yılda uygulanmak istenen eğitim sistemi ile dindar, muhafazakâr, biat kültürünü benimseyen, eleştirel düşünceye kapalı itaatkar nesil yetiştirilmek istenmektedir” dedi.

DEĞERLERİN ARKASINDAYIZ

Eğitim-İş olarak, cumhuriyetin kurucu değerlerini yaşatmak ve çocukları laik, bilimsel, çağdaş eğitim anlayışıyla yetiştirmek için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Arslan, “Cumhuriyetimizin 101. yılında coşkuyla kutlanması gereken değerlerin, siyasal iktidarın ve çeşitli çevrelerin gölgelemeye çalıştığı dönemde dahi kararlılıkla arkasında duruyoruz. Tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. İlelebet Cumhuriyet” açıklamasını yaptı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi