En iyiler ödüllendirildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç En iyiler ödüllendirildi
A
a

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında mesleğinde en iyi olan esnaf ve sanatkârlara, Şoförler ve Otomobilciler Odası Salonu’nda düzenlenen akşam yemeğ

Sütiş Eskişehir
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında mesleğinde en iyi olan esnaf ve sanatkârlara, Şoförler ve Otomobilciler Odası Salonu’nda düzenlenen akşam yemeğinde plaketleri verildi.
 
Vali Güngör Azim Tuna, programda yaptığı konuşmada, madde ile manayı birleştiren, ruhumuzu değerlerimizin kumaşıyla donatan Ahiliğin, Elini Açık Tut, Kapını Açık Tut, Sofranı Açık Tut diye söylemde bulunduğunu ifade etti. Tuna “Değerler dünyası açısından baktığımızda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, yardımlaşmayı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkaran aynı temeller üzerinden yükselen bir felsefedir ahilik. Ve ahilik bu felsefe üzerine kurulan bir teşkilattır. Öyle bir teşkilat ki Anadolu’nun Türkleşmesinde; Türk kültürü ve medeniyetinin, Türk dili ve edebiyatının gelişmesinde, değerlerimizin yerleşmesi ve korunmasında, Türk sanat ve ticâret ahlâkının oluşması ve yaygınlaşmasında çok önemli hizmetler görmüştür. Bu yönüyle ahilik kurumu tamamıyla Türk kültürüne özgüdür. Öyle ki Ahiliğin Türk toplumuna etkilerinin bugün bile devam ettiğini görmek için, Anadolu’da herhangi bir sanat kolunda usta-kalfa-çırak ilişkisine bakmak yeterlidir. Bununla ilgili olarak birçok örnek verilebilir. Günümüzde bu sivil toplum kuruluşunun yerini, esnaf örgütleri ve ticaret odaları almıştır. Hatta bu nezih akşam bile Ahilik kültürünün çok güzel bir örneğidir.”Vali Tuna, “Bu gönül sofrasında bize gönül kapılarını açan siz kıymetli ahi kardeşlerime hoş geldiniz diyor, burada sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmaların ardından Baksan Meslek Eğitim ve Öğretim Merkezi oyuncuları tarafından Ahilik tiyatro ile anlatıldı. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi