Dünya bu müzede

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dünya bu müzede
A
a

Bir çok isminin yanı sıra Anadolu'nun ortasındaki denizköpüğü olarak anılan Lületaşı, tarihi Odunpazarı'nda yer alan Odunpazarı Belediyesi Lületaşı Mü

Sütiş Eskişehir
Bir çok isminin yanı sıra Anadolu'nun ortasındaki denizköpüğü olarak anılan Lületaşı, tarihi Odunpazarı'nda yer alan Odunpazarı Belediyesi Lületaşı Müzesinde Dünya'ya tanıtılıyor.
 
Lületaşçılığımızın ulaştığı teknik, estetik ve görsel gelişme düzeyini günümüzde ve gelecekte açıkça gösterecek seçkin eserlerden oluşan Lületaşı Müzesi bugüne kadar sayısız yerli ve yabancı turisti ağırladı. Özellikle yaz aylarında çeşitli tur şirketleri eşliğinde tarihi Odunpazarı Evleri’ni ziyaret eden konukların ilk durağı haline gelen Lületaşı Müzesi, lületaşının yeniden tüm dünyada etkin tanıtımı ve pazarlanması açısından büyük önem taşıyor.
 
 
MÜZEYE YOĞUN İLGİ
 
Lületaşı Müzesinin gördüğü büyük ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Burhan Sakallı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Eskişehir civarında yaklaşık beş bin yıldır bilinen ve kullanılan lületaşı, ülkemize ve şehrimize kazandırdığı maddi ve manevi değerlere yaraşır bir ilgiyi hizmete açtığımız lületaşı müzemizle görüyor” dedi. Başkan Sakallı büyük ilgi gören Odunpazarı Belediyesi Lületaşı Müzesi içerisinde Eskişehir'in dünyaca ünlü lületaşı ustalarına ait, geçmişi 150 yıl öncesine dayanan 300 'e yakın esere ev sahipliği yaptığını ifade etti. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi