Çifte kupayla şampiyonluk Eskişehir'de!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çifte kupayla şampiyonluk Eskişehir'de!
A
a

Trabzon’da düzenlenen Para Yüzme ve Deaf Yüzme Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’na Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları damga vurdu. Bireysel yarışlarda madalyaları toplayan sporcularımız, kulüp olarak sezonu genel klasmanda çifte kupayla tamamladılar.

Sütiş Eskişehir
Yetiştirdiği sporcularla Türk sporuna katkı sunmaya devam eden Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü, ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirmeye devam ediyor. Birbirinden farklı birçok branşta ülkemizi ve şehrimizi temsil eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, yüzme branşında başarılarını sürdürüyor.

28-31 Temmuz tarihlerinde Trabzon’dadüzenlenen ve Türkiye Yüzme Federasyonu Para Yüzme Takviminin son yarışları olanPara Yüzme ve Deaf Yüzme Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası,büyük heyecana sahne oldu. Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzunda düzenlenen şampiyonada, 41 kulüpten 93 sporcu üç gün boyunca mücadele etti.

Toplam 13 sporcu ile yarışlara katılan Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü, sezonu çifte kupayla tamamladı. Başarılı yüzücülerimiz, WPS puanlarının toplanmasıyla oluşturulan yarışlarda erkekler78.50 puan ve kadınlarda 42 puan toplayarak genel klasmanda iki Türkiye ikinciliği alarak sezonu tamamladılar.

Üstün performansları ile göz dolduran ve yaşları 12 ila 21 olan takımımız, açık yaş bireysel kategoride de birçok başarıya imza attı.

Sümeyye Boyacı 50 m serbestteTürkiye 2’inciliği, 100 m serbestte 1’inci ve 200 m serbestte3,12’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak 1’inci ve 50 m sırtüstünde iseyine 1’inci olmayı başardı.

Genç sporcumuz Baran Doruk Şimşek ise S5 klasmanında 50 m sırtüstü, 50 m kelebek ve 200m karışıkta Türkiye 1’inliği elde etti.Çınar Bakkal 100 m serbestte 1’inci, 100 m kelebekte 1’inci ve 200 m karışıkta 1’inci ve 100 m kurbağalamada 1’inciliğe ulaştı.
Yarışlarda bir diğer sporcumuz Eymen Sarıtaş 100 m serbestte 2’inci, 100 m kurbağalamada 2’inci ve 400 m serbestte 2’inci oldu.  Rahmi Ersoy da 100 m kelebekte 2’inci olarak madalyaya ulaştı. İşitme engelliler Deaf yüzme olarak 2 sporcumuz İdil Bengisu Tunçbilek ve Hatice Kübra Toker ise kurallar gereği finalde yüzemediler.

Yapılan tören sonrası sporcularımız ve antrenörleri, kupa ve madalyalarıyla objektiflere poz verdiler.
 
Kaynak : BÜLTEN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi