Çağdaş seramik eserleri parkı tamamlanıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çağdaş seramik eserleri parkı tamamlanıyor
A
a

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Odunpazarı Belediyesi işbirliği ile yapılan Çağdaş Seramik Eserleri Parkı’nın yapım çalışmalarında

Sütiş Eskişehir
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Odunpazarı Belediyesi işbirliği ile yapılan Çağdaş Seramik Eserleri Parkı’nın yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı.
 
Amfi tiyatrodan yürüyüş yollarına ve oturma birimlerine kadar geleneksel motiflerle tasarlanmış mozaik çalışmaları ile görsel bir zenginlik kazandırılan park, şimdiden kent halkının ilgi odağı haline geldi. 18 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmalar kapsamında sanatsal aktivitelerin yapılacağı müze ve kafenin yanı sıra çağdaş seramik heykelleriyle donatılacak olan parkın kültürel bir miras olarak gelecek nesillere bırakılması hedefleniyor. Çağdaş Seramik Eserleri Parkı’nın turizmde büyük bir sıçrama yaşatacağı ve Eskişehir'in en önemli cazibe merkezlerinden biri olacağını belirten yetkililer; yapılacak olan peyzaj düzenlemeleri ile yeşil ve sanatın bir arda buluştuğu özel mekânlardan biri haline geleceğini söyledi. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi