Büyükerşen Özgür Özel’in boyunun ölçüsünü aldı!

Adı Eskişehir ile özdeş Yılmaz Büyükerşen, eğitimden ekonomiye,  siyasetten kültür ve sanata kadar geniş alanda ilklerin insanı olmayı başarmış önemli bir şahsiyet olarak biliniyor.

2 Ağustos 2024 09:02
A
a
Sütiş Eskişehir
Adı Eskişehir ile özdeş Yılmaz Büyükerşen, eğitimden ekonomiye,  siyasetten kültür ve sanata kadar geniş alanda ilklerin insanı olmayı başarmış önemli bir şahsiyet olarak biliniyor.
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü sırasında hayata geçirdiği Açıköğretim sistemiyle üniversiteyi dünyanın sayılı mega üniversiteleri arasına sokmakla kalmayıp aynı zamanda çalışmaktan okumaya fırsat bulamamış milyonlarca kişiye de eğitim fırsatı veren bir eğitimci.
DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in ricasıyla Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup kazanan Büyükerşen, art arda 5 dönem seçilerek yerel yönetimdeki başarısını da tartışılmaz bir noktaya taşıdı.
Eskişehir’e hizmet etme arzusunu Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye danışmanlık yaparak sürdüren Yılmaz Hoca, aynı zamanda bir koltukta 4-5 meziyeti taşıyabilen önemli bir yönetici.
Yılmaz Büyükerşen’in bir diğer özelliği de sanata olan ilgisi…
Senfoni orkestrasından operaya,  tiyatrolardan kültür ve kongre merkezlerine kadar pek çok kalıcı eserin yanı sıra Balmumu Heykelleri Müzesi’ni de kente kazandıran Büyükerşen, Eskişehir’in önemli bir turizm destinasyon merkezi haline gelmesine bu öngörüsüyle de katkı sundu.
Sanatçı yönü balmumu heykellerinde karşılık bulan Büyükerşen’in, belediyeye bağışladığı, tarihi kişiler ile yerli ve yabancı ünlü 200 kişinin heykeli bu müzede yer alıyor.
İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre, müzede Büyük Önder Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykelleri, Atatürk’ün ailesinin yanı sıra yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykelleri, değişik dekorlar önünde sergileniyor. Müzede aynı zamanda Eskişehir’in ve Türkiye’nin tarihinden kesitlere de yer veriliyor.
CHP’li belediyelerin koordinatörü olan Büyükerşen, önceki gün Eskişehir’de gerçekleştirilen toplantıya katılmak üzere gelen CHP lideri Özgür Özel ile toplantı yapmakla kalmadı aynı zamanda onun boy ve vücut ölçüsünü de aldı.
Niye mi?
Balmumu heykelini yapmak üzere.
Anlayacağınız…
Yakında müzede CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de balmumu heykeli olacak.
Yılmaz Hoca, adeta bir taşla iki kuş vurdu.
Kalın sağlıcakla.

Başkan Habil Dökmeci içini döktü!

ESTV’de yayınlanan Ekstra Gündem programının konuğu Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci oldu.
Dökmeci, 3,5 aylık belediye başkanlığı döneminde bir yandan hizmet üretirken bir yanan da önceki dönemden kendisine intikal eden bütçe, gelir-gider tabloları, doğrudan temin yöntemiyle yapılan işler, ihaleler gibi akçeli işleri yoluna koymaya çalışıyor.
Başkan Dökmeci, programda öyle şeyler anlattı ki adeta küçük dilimizi yuttuk.
Örneğin 2019 yılında satışa çıkarılan belediye şirketine kayıtlı makam aracının belediye başkanı tarafından satın alındığını, 2 gün sonra satıldığını, 2’şer gün arayla 3 el değiştirdiğini öğrendik.
Mart ayından mazbatasını aldığı 9 nisan’a kadar 39 günde belediyenin 651 adet doğrudan temin yöntemiyle yani ihalesiz 33,4 milyon lira harcama yaptığını…
Belediyeye ait iş yerlerinin kiralanması amacıyla çıkılan ihalelerdeki hatalı işleri ve bu ihaleleri nasıl iptal ettiğini…
İhalesiz doğrudan temin yöntemiyle yapılan harcamaların usulsüzlüğünü…
Bunların tamamı yargıya intikal etmiş.
Habil Dökmeci’nin bu açıklamaları, yargıya intikal ettiğinden şu anda iddia aşamasında.
Son kararı yargı verecek.
Buradan belediye seçimlerini kaybetme ihtimali hiç düşünülmeyerek hareket edilmiş izlenimi doğuyor.
Belki bunların çoğundan önceki Başkan Hamid Yüzügüllü’nün haberi bile olmayabilir.
Ancak şu bir gerçek ki…
Başkan Habil Dökmeci, yanlışa ortak olmamak adına bunları söyledi ve değim yerindeyse hemşehrilerine içini döktü.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon
M.Ali 23 Ağustos 2024 13:24

Ne büyük bir hizmet..

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi