Büyük projenin temeli atıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyük projenin temeli atıldı
A
a

Türk Dünyası Kültür Başkenti projesi kapsamında yapılan Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nin temelleri atıldı.

Sütiş Eskişehir
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti kalıcı eserler projesi kapsamında yapılan Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. 
 
"Bu eserlerin en önemlilerinden birinin temelini atmak için buradayız" diyen Avcı, şu ifadeleri kullandı: "Eskişehir'in bilim, sanat ve kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak yeni bir esere kavuşmasına şahitlik etmenin sevinciyle, hepinizi selamlıyorum. 'Az laf, çok iş'. Bu önemli bir eser. İnşallah Eskişehir'de öğretmenlerimize, öğrencilerimize yeni ufuklar açacak. Çok kısa zamanda tamamlayacaklarını umut ediyoruz."

GEREKTİĞİNDE FUAR
ALANI OLACAK

Vali Güngör Azim Tuna da şehrin siluetine kalıcı güzellik katacak bir eserin temelini atmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Gerektiğinde fuar alanı olarak da kullanılacak bu yapı, Eskişehir'in bilim, sanat ve kültür hayatına önemli bir katkı sağlayacağı, büyük bir boşluğu dolduracağı inancındayız.

Mimarisiyle de şehrin sembollerinden biri olarak yerini alacaktır." Törene, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 1. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanı Tümgeneral Cevat Yazgılı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, diğer ilgililer ile öğrenciler katıldı. Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve protokol üyeleri, butona basarak merkezin temelini attı. (AA)

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi