4. ESKİŞEHİR LİSELERARASI TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 4. ESKİŞEHİR LİSELERARASI TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR
A
a

4. ESKİŞEHİR LİSELERARASI TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

Sütiş Eskişehir
HOCA AHMED YESEVİ ANADOLU LİSESİ
MACBETH ABLA
 
4. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği her gün daha renkli bir oyuna ev sahipliği yapıyor. Hoca Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi, şenliğimize Elçin E. Karaahmet, Ayşegül Seda Demir, Erhan Erginsu, Özgür Yamacı’nin birlikte yazdığı Macbeth Abla adlı oyunla katıldı.
 
 
 
Macbet Abla oyununu, okulun öğretmenlerinden Egemen Ulaş Önkal yönetti. Demet Akan’ın sorumluluğunda çalışan ekibin dekor tasarımını Merve Fevziye Kılıç, kostüm tasarımını Buse Çakır yaptı. Teknik sorumluluğu ise Sertaç toprak ve Ferdi İşçi üstlendiler.
Oyunda, Burak Kalafat, Ferdi İşçi, Ayşegül Karadeniz, Umut Barış Öner, Merve Sekmen, Hilal Kovancı, Merve Fevziye Kılıç, Gülçin Efe, Fadime Avşar, Buse Çakır, Çiğdem Esen, Canan Uyumaz, Esra Öğütçü ve Hande Şıksoy rol aldı.
 
Güldürü türündeki eserde öğrencilerimiz uyum içinde güzel bir oyun sergilediler. Turgut Özakman Sahnesi’ni dolduran veliler de oyunu büyük bir beğeniyle izledi. Öğrenciler, oyun boyunca hem eğlendiler hem de eğlendirdiler. Özellikle farklı şivelerle konuşulan oyun seyirciler tarafından büyük beğeni topladı.
 
Oyunun Konusu
Oyun varoş bir mahallede geçer. Suyu sık sık kesilen bir mahallede ve hayat kaygısı içinde yaşayan insanların Uygar Güçler Konseyi’nden gelen iki görevlinin tiyatro oynamalarını istemesiyle değişen hayatlarını konu alır. Oyunun sonunda ise Uygar Güçler Komisyonu üyelerinin küçümseyen ifadeleri karşısında yıkılan kadınlar, eski ve gerçek yaşamlarına bir iki farklı alışkanlık ederek geri dönerler.
 
4. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği 20 Mayıs’a kadar sürecek
 
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi