“Mevlana’nın sunduğu vizyon açık ve nettir”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç “Mevlana’nın sunduğu vizyon açık ve nettir”
A
a

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında "Hazreti Mevlana'yı Anma ve Vuslat Yıl Dönümü Programı" gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında "Hazreti Mevlana'yı Anma ve Vuslat Yıl Dönümü Programı" gerçekleştirildi.
 
 
Program, ilk olarak AKM Fuayene Salonunda; Minyatür Sanatçısı Figen Gürsoy’un eserleri, Ahmet Atuk’un Eskişehir fotoğrafları, Neyzen Yavuz Kenarda’nın ney yapım aşamaları tanıtım standı, Hattat Özdemir Şenova’nın hat çalışmaları, Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneğinin retrospektif fotoğrafları, Yediler kitap evinin tasavvufi kitaplarından oluşan karma serginin açılışı ile başladı.
 
ŞEB-İ ARUS TÖRENİ
 
Sergi açılışından sonra programda bir konuşma yapan Vali Tuna, Mevlana’nın, 17 Aralık 1273'te güneş batarken Büyük Sevgili'ye kavuştuğu gece olan "Şeb-i Arus" için her yıl törenler düzenlendiğini kaydetti. “Mevlana’nın bize sunduğu vizyon çok açık ve nettir” diyen Vali Tuna, şunları söyledi: “Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi, başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi, hiddet ve asabiyette ölü gibi, tevazuda toprak gibi, hoşgörüde deniz gibi olmalıyız. Asıl vizyon budur. Bu vizyon için çalışırken ümidimizi artıran en önemli husus ise olduğumuz gibi görünmek ve göründüğümüz gibi olmak gayretimizdir.
 
 
TEKKE PİLAVI İKRAMI
 
Mevlana'nın 20'nci kuşak torunu Berna Çelebi Şener'in de konuşma yaptığı programda, Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği Tasavvuf Musikisi Topluluğu'nun verdiği mini konser davetliler tarafından büyük beğeni kazandı.
Konferansın sonunda Vali Tuna Nur Artıran’a programa verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek çiçek verdi. Etkinlikte, ayrıca davetlilere "tekke pilavı" ikram edildi. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi