Türk Mutfağının En Kötü 10 Yemeği!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türk Mutfağının En Kötü 10 Yemeği!
A
a

Meşhur gastronomi rehberi Taste Atlas, bu sefer Türk mutfağının en düşük puanlı yemeklerini açıkladı. Kullanıcı yorumları ve uzman değerlendirmelerini dikkate alarak oluşturduğu listeye göre, Türk mutfağının en zayıf 10 yemeği şöyle:

Sütiş Eskişehir
Kapuska: Başrolünde lahananın yer aldığı bu yemeğin, et, bulgur ve pirinç ile birleşmesi pek beğeni toplamıyor. Lahananın tamamen yumuşayana kadar haşlanıp, daha sonra et ve domates ile birleştirilmesi, Taste Atlas kullanıcılarınca pek arzu edilir bulunmuyor.

Beyin Salatası: Geleneksel Türk lezzetlerinden olan bu salata, kuzu beyni, domates, limon suyu ve maydanozdan oluşuyor. Ancak, Taste Atlas değerlendirmelerine göre, salata gerektiği kadar beğeni almıyor.

Kayısılı Künefe: Bu eşsiz Türk tatlısı, kuru kayısıların önce limon aromalı şerbette yumuşaması, ardından manda kaymağı ile doldurulması ve son olarak da öğütülmüş antep fıstığına sarılmasıyla hazırlanıyor. Ancak, tüm bu emek dolu hazırlık süreci, tatlının beklenen ilgiyi görmemesine neden oluyor.

Mahluta: Kırmızı mercimek, soğan, salça, pirinç, zeytinyağı, limon suyu, kimyon ve tuzdan oluşan bu geleneksel Türk çorbası, Taste Atlas kullanıcıları tarafından pek beğenilmiyor.

Osmanlı Macunu: Osmanlı macunu, gözde sokak lezzetlerinden biri olmakla birlikte, en kötü Türk yemekleri listesinde yer alması şaşırtıcı. Renkli ve göz alıcı bu atıştırmalık, küçük ocaklarda ahşap çubuklar üzerinde sarılarak hazırlanıyor. Limon sıkılmasıyla lezzeti tamamlanan macun, herkesi kendine hayran bırakıyor.

Kuzu Kelle: Kuzu kelle ise alışık olunmayan bir Türk lezzeti. Koyun kafasının kullanıldığı bu yemek, iki farklı geleneksel yöntemle hazırlanıyor. Haşlanıp soğuk servis edilen kelle söğüş ya da kavrulup sıcak sunulan tandır kelle olarak karşımıza çıkıyor.

Hoşaf: Hoşaf, kayısı, incir, kuru erik ve kuru üzümden oluşan geleneksel bir Türk kurutulmuş meyve kompostosu. Meyveler şekerle kaynatılıp soğumaya bırakılıyor. Buzdolabında ne kadar uzun süre bekletilirse, o kadar lezzetli oluyor.

Türlü: Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan türlü, kuzu veya dana eti gibi etlerin de eklenebildiği lezzetli bir sebze güvecidir. Kabak, patlıcan, soğan, bamya, yeşil fasulye ve patates gibi sebzeler, sarımsak, domates sosu, defne yaprağı, tarçın ve taze otlarla harmanlanıyor.

Etli Taze Fasülye:Etli taze fasulye ise Türkiye'ye özgü geleneksel bir güveç. Kuzu eti veya dana eti, soğan, domates, tereyağı, salça, tuz ve karabiber ile hazırlanan bu lezzet, farklı varyasyonlarıyla öne çıkıyor.

Hanım Göbeği: Türkiye'nin geleneksel tatlı böreklerinden biri olan Hanım göbeği, oldukça lezzetli ve ilgi çekici bir tarihe sahip. Bu tatlı, daha önce doğranmış domatesle karıştırılan bir hamur üzerinde şekillendiriliyor.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi