Dünyanın En Yaşanılabilir Şehirleri Açıklandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dünyanın En Yaşanılabilir Şehirleri Açıklandı!
A
a

Dünyanın yaşanılabilirlik sıralaması, son yıllarda sürekli güncellenen ve merak edilen bir konu. Bu kapsamda, The Economist'in İstihbarat Birimi (EIU) tarafından hazırlanan yaşanılabilirlik endeksi, istikrar, sağlık hizmetleri, kültür, çevre, eğitim ve altyapı kategorilerini değerlendirerek, dünyanın en yaşanılabilir şehirlerini ortaya koydu.Listenin ilk 4'ünde ise Avrupa şehir

Sütiş Eskişehir
En yaşanabilir şehirler listesinde Avrupa bölgesinden güçlü bir temsil göze çarparken, dünyanın diğer bölgelerindeki şehirler de yaşam kalitesi açısından önemli bir konuma sahip. Bu veriler, kişilerin ve kurumların şehir tercihlerinde önemli bir referans noktası oluşturuyor. İşte o liste...

10.  Auckland, Yeni Zelanda
9. Osaka, Japonya
8. Vancouver, Kanada
7. Sydney, Avustralya
6. Cenevre, İsviçre
5. Calgary, Kanada
4. Melbourne, Avustralya
3. Zürih, İsviçre
2. Kopenhag,  Danimarka
1. Viyana, Avusturya

Sıralamada geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Viyana ilk sırada yer almaya devam ediyor. Avusturya'nın başkenti Viyana, dünya çapında güvenilir ve yüksek yaşam kalitesiyle öne çıkıyor. Listede Avrupa'dan toplam 4 şehir yer alırken, bu şehirler arasında Kopenhag, Zürih ve Cenevre gibi İskandinav ve İsviçre kökenli şehirler de bulunuyor. 

Dikkat çekici bir diğer nokta ise Kanada'dan Vancouver ve Calgary'nin, Avustralya'dan Melbourne ve Sydney'in de sıralamada üst sıralarda yer alması. Bu durum, Kuzey Amerika ve Pasifik bölgesindeki şehirlerin de yaşanabilirlik açısından güçlü konumda olduğunu gösteriyor.

Öte yandan, listede Yeni Zelanda'dan Auckland ve Japonya'dan Osaka gibi Asya-Pasifik kökenli şehirlerin de yer alması, dünyanın farklı bölgelerindeki şehirlerin rekabet gücünü yansıtıyor. Bu durum, yaşanılabilirlik kriterlerinin küresel ölçekte ele alındığını ve dünyanın çeşitli coğrafyalarından şehirlerin öne çıktığını gösteriyor.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi