Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
A
a

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, cumhuriyetin milletin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olduğunu vurgulayan Aksoy, Türkiye’nin uluslararası alandaki güçlü konumunu ve gelecekteki hedeflerini de dile getirdi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, cumhuriyetin bağımsızlık ve özgürlük vurgusunu ön plana çıkardı. Aksoy, cumhuriyetin, milletin hürriyetine asla taviz vermeyeceğinin ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da attığı kurtuluş adımıyla başlayan mücadelenin bir eseri olduğunu ifade eden Aksoy, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olarak tanımladı. Türkiye'nin, cumhuriyet sayesinde uluslararası arenada önemli bir konum kazandığını ve barış düsturu ile iç ve dış tehditleri bertaraf ettiğini vurguladı.

“Muasır medeniyet yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, dünya çapında sayılı ülkelerden biri olmaya adaydır,” diyen Aksoy, Cumhuriyet tarihinin 101 yıllık bir başarı hikayesi olduğunu dile getirdi. İkinci yüzyılında Türkiye’nin, bölgesinde en gelişmiş ülke ve istikrar unsuru olarak öne çıktığını belirtti.

Aksoy, bağımsız, güçlü ve çağdaş bir Türkiye’nin varlığını sürdüreceğini ifade ederek, milletin ortak bilincinin, birlik ve beraberliğinin bu süreçte en büyük güç olacağını söyledi. Cumhuriyetin, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsayan büyük bir düşüncenin ürünü olduğunu belirten Vali Aksoy, mesajını Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmetle anarak, Eskişehir ve tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutlayarak sonlandırdı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi