ESKİŞEHİR KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESKİŞEHİR KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK
A
a

Türk Dünyası Vakfı Genel Müdürü Yunusemre Aksu, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül'ü ziyaret etti.

Sütiş Eskişehir
Ziyarette Eskişehir turizminin önünü açarak kent ekonomisine katkı sağlayacak projeler masaya yatırıldı. Aksu, şunları kaydetti: "Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası turnuvasının finallerinin ve ödül töreninin Eskişehir'de yapılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Burada olması şehir ekonomisi ve turizmine katkı sağlayacak. Eskişehir, Türk dünyasının kültürel merkezi haline gelecek. Dünyanın hemen her ülkesinden burslandırdığı öğrencilere Türkiye’de eğitim alma fırsatı sunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, öğrencilerin motivasyonu için büyük bir organizasyona imza atıyor. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası turnuvasının bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin farklı üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler tarafından oluşturulan 203 takımın yarıştığı ilk organizasyonda şampiyon takım Türkmenistan olmuştu. Finalde karşılaşan Türkmenistan ve Afganistan takımlarına ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti."
 
YTB'nin 3'ncü koordinasyon ofisinin Eskişehir'de açılması için girişimde bulunduklarını ifade eden Aksu, "Bu yapı Türk dünyasından gelen öğrencilere burs ve tanıtım katkısı sağlayacak. YTB'nin şuan Edirne ve İzmir olmak üzere iki şehirde koordinasyon ofisi bulunuyor. Ayrıca Türk Dünyası Vakfı'na ait TÜRKNAME adı altında okuyucular ile buluşan  150'den fazla eserin YTB işbirliği ile Türk dünyası Kültür envanterine kazandırılması için istişarelerde bulunduk" dedi.
 
Genel Müdür Aksu, Eskişehir'i Türk Dünyasının Kültürel Merkezi haline getirmek için her türlü girişimin devam edeceği bildirdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi