Eskişehir'deki bu köy çocukları koruyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki bu köy çocukları koruyor!
A
a

Eskişehir’de, Eksi 25 Derneği ve TANAP işbirliğiyle kurulan Çocuk Köyü, şiddet mağduru, engelli ve dezavantajlı çocuklara çeşitli atölyelerle destek sunuyor.

Sütiş Eskişehir

Sultandere Köyü’nde açılan Çocuk Köyü’nde şiddet mağduru, engelli ve dezavantajlı çocuklara çeşitli atölyelerle destek sunduklarını belirten Eksi 25 Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Erhan Özcan, “Bu dezavantajı kaldırabilmek adına bütün çocukların yararlanabileceği bir yapı, bir döngü oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Eskişehir’de, Eksi 25 Derneği ve TANAP işbirliğiyle kurulan Çocuk Köyü, şiddet mağduru, engelli ve dezavantajlı çocuklara çeşitli atölyelerle destek sunuyor. Derneğin Denetleme Kurulu Başkanı Erhan Özcan, çocukların şiddetten korunması ve dezavantajlı durumlarının giderilmesi amacıyla başlattıkları bu projenin, tüm çocuklara yarar sağlayacak bir yapı oluşturmayı hedeflediğini belirtti.


ŞİDDETTEN KORUYORUZ


Eksi 25 Çocuk Köyü’nün açılış serüveninin, derneğin 2015 yılında Eskişehir’de kurulması ile başladığını ifade eden Özcan, “Eksi 25 Derneği, 25 yaş altı bütün bireylerin her türlü şiddetten korunması üzerine çalışmalarını yürütüyor. Biz Eksi 25 Derneği olarak dünyaya çocuk olarak gelmenin bir dezavantaj olduğunu fark ettik. Bu dezavantajı kaldırabilmek adına bütün çocukların yararlanabileceği bir yapı, bir döngü oluşturmaya çalışıyoruz. Eksi 25 Çocuk Köyü fikri de buradan çıktı. TANAP’ın finansörlüğüyle birlikte Eksi 25 Çocuk Köyü’nü beş yıldır Eskişehir'de sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.


ÇOCUK NEREDEYSE ORADAYIZ


Derneğin, şiddet mağduru ve dezavantajlı çocukların korunmasına yönelik önemli çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Özcan, “Birinci aşamada şiddeti önleme, ikinci aşamada ise şiddet ve dezavantajlılığı ortadan kaldırma ya da azaltma gibi çalışmalar yapıyoruz. Kütahya'da da buna benzer bir merkez oluşturduk ve yakın zamanda Hatay'da da aynı yapıya benzer bir yapı planlıyoruz. Baktığımızda, çocuklar kırılgan gruplar olduğu için bu yapıyı ortadan kaldırabilmek adına ne yapabiliriz ona bakıyoruz. Çünkü etrafımız şiddetle dolu. Ve bu çocukları bunlardan korumak adına aslında ne yapabiliriz, hep bu soruyu sorup bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz. Çocuk neredeyse biz de orada olmaya çalışıyoruz ve bulunduğumuz yerde çocuğa yönelik şiddeti önlemeye gayret ediyoruz” dedi.

 

EĞLENİRKEN ÖĞRETİYORUZ


Çocuk Köyü gönüllülerinden Buse Kök, “Ben psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun oldum. Başta yardımcı öğretmenlik yaptım. Şu an kendi atölyemi düzenliyorum. Hatta bugün bir atölyem var. Çocukların sevdiği ve ilgilendiği şeyler üzerinde durmaya çalışıyorum. Resim, boyama, drama gibi etkinlikleri çok seviyorlar. Çocuklara aynı zamanda eğlenirken öğretmek de derneğimizin amacı. Dezavantajlı çocuklara ulaşabilmek, onlara bir el uzatabilmek bana çok doyum veren bir şey” ifadelerini kullandı.

Çocuk Köyü’ne gelen 9 yaşındaki Masal Nisa Atasever ise Çocuk Köyü’nde arkadaşlarıyla güzel vakitler geçirdiğini belirterek, “Burada oyunlar oynadığımda eğleniyorum. Bizimle ilgilenen öğretmenlerimiz var. Gelişimimizi sağlayan atölyeler yapıyorlar. Burada eğlenmek güzel bir şey. Bütün atölyeleri beğeniyorum” diye konuştu.
Kaynak : Haber Merkezi
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi