Kıyı Emniyeti'nden on ayda 200 operasyon

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kıyı Emniyeti'nden on ayda 200 operasyon
A
a

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) 2024 yılında gerçekleştirdiği 200 can kurtarma operasyonu ile 861 kişiyi kurtardı.

Sütiş Eskişehir

Türk boğazlarında 37 bin 128 gemiye kılavuzluk hizmeti sağlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KEGM'nin 2024 yılı Ocak-Eylül ayına ait operasyonel faaliyetlerini değerlendirerek bu başarılı sonuçları paylaştı.

Filosunu Güçlendiren Kıyı Emniyeti

Bakan Uraloğlu, Kıyı Emniyeti'nin filosunu güçlendirmeye devam ettiğini vurguladı. “Türk tersanelerinde 4 römorkör ve 6 adet kılavuzluk botunun yerli olarak üretilmesine yönelik adımlar atıyoruz” diyen Uraloğlu, yerli ve milli yazılım ve teknolojilerle modernize edilmiş 100 araçlı filo ve 2 binin üzerinde deneyimli personel kadrosuyla 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini belirtti. Uraloğlu, özellikle Türk boğazları ve Mavi Vatan'da seyir emniyetini sağlama çabalarını ön plana çıkardı.

Seyir Emniyetinde Önemli Başarılar

Bakan Uraloğlu, 2024 yılının ilk 9 ayında İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki kurtarma operasyonları hakkında bilgi verdi. “Bu süreçte 200 can kurtarma operasyonu ile 861 kişi kurtarıldı. Ayrıca 19 gemi kurtarma operasyonunu başarıyla gerçekleştirdik” dedi. Bu operasyonlar sayesinde denizlerdeki seyir emniyetinin, can, mal ve çevre güvenliğinin artırılmasına katkı sağlandığını vurguladı.

Gemilere Refakat Hizmeti

Uraloğlu, yoğun deniz trafiğinin olduğu noktalarda gemilerin emniyetli geçişini sağlamak amacıyla refakat hizmeti verdiklerini belirtti. “2024 yılı Ocak-Eylül döneminde 8 bin 595 gemiye seyir emniyetinin artırılması için refakat hizmeti sağlandı. Olası arızalarda ve acil durumlarda hızlı müdahale için bu hizmetlerin önemi büyüktür” ifadelerini kullandı. Ayrıca, limanlarda ve dar sularda gemilerin manevra yapabilmesi için verilen liman römorkörcülük hizmeti kapsamında ise 4 bin 963 operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kılavuzluk Hizmeti Verileri

Bakan Uraloğlu, İstanbul ve Çanakkale Boğazları’ndaki kılavuzluk hizmeti verilerini de paylaştı. “İstanbul Boğazından geçiş yapan 31 bin 161 geminin yüzde 61,8’ini oluşturan 19 bin 263 gemiye kılavuzluk hizmeti verdik. Çanakkale Boğazından geçiş yapan 34 bin 646 geminin ise yüzde 51,6’sı yani 17 bin 865 gemi kılavuz kaptanlarımız tarafından yönetildi. Böylece 9 ayda boğazlarda toplam 37 bin 128 gemiye kılavuzluk hizmeti sağlanmış oldu” diye konuştu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün bu başarıları, denizlerdeki güvenliğin sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak : Haber Merkezi
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi