Eskişehir'de madeni 5 TL hakkında vatandaş ne düşünüyor? İşte cevaplar...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de madeni 5 TL hakkında vatandaş ne düşünüyor? İşte cevaplar...
A
a

29 Ekim 2023 tarihinde ‘hatıra para’ olarak piyasaya sürülen madeni 5 TL’nin tedavüle çıkarılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yayımlanan tebliğde, Darphane’nin paraların üretimini yaptığı kaydedildi. Peki vatandaşlar konuyu nasıl değerlendirdi? İşte o cevaplar…

Sütiş Eskişehir

29 Ekim 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan bir tebliğle madeni 5 TL'nin hatıra para olarak piyasaya sürülmesi kararı, vatandaşlar arasında çeşitli yorumlara neden oldu. Kimileri bu adımı kültürel ve tarihi bir değer olarak gördü, ancak bazıları ise ekonomik sorunların öncelikli olduğunu düşünerek bu girişimi yetersiz buldu. Genel olarak, madeni paranın tedavüle çıkarılması konusu kamuoyunda farklı görüşlerle karşılandı.

NEYE YARARI VAR?

OSMAN DEMİR: 5 liranın madeni olmasının neye yararı var? Paranın bir değeri kalmadı ki madeni 5 liranın değeri olsun? Daha önemli gelişmeler olmasını temenni ediyorum, yoksa madeni 5 liranın bir etkisi olmayacaktır.

500 LİRA BASILSA DAHA İYİ OLURDU

ÖZCAN BİRGÜL: Bu enflasyonda 200 liranın değeri kalmamışken 5 liranın ne değeri olacak? Enflasyonun geldiği noktada bence madeni 5 liradan ziyade 500 liralık banknot basılsa daha iyi olurdu. Cebimizde bir çuval parayla geziyoruz.

DEĞERİ YOK

MUSTAFA GENÇ: Gereksiz olmuş bence. Tedavüle girmesi gereken para bin liralık banknot olmalıydı. Türk lirasının değeri kalmadı ki… Madeni 5 lirayı dilenciye versen o bile o parayı kabul etmez. 5 liranın değeri yok artık.

GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR

ERCAN DEMİREL: Bence geç kalınmış bir karar. 5 lirayı kullanacağımız bir yer kalmadı kağıt para olmasına da gerek yok. 5 lira sakız parası oldu artık, ekmek bile alamıyoruz. 5 liranın demir olması değerini kaybeden Türk Lirası’nın göstergesi oldu.
 
Kaynak : MUHABİR - TUĞÇE KAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi