Eskişehir'de Nasreddin Hoca büyük festivali böyle başlattı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Nasreddin Hoca büyük festivali böyle başlattı
A
a

Eskişehir'de Nasreddin Hoca'nın felsefesini ve mizahını yaşatmak için yola çıkan festival, bu sene de coşkuyla devam ediyor.

Sütiş Eskişehir
Nasreddin Hoca Mahallesi'nde bulunan göle maya çalınması ile başlayan etkinliklerde, yoğurt yeme yarışmaları gerçekleştirildi. İlçede misafir olan Uluslararası Dans Grupları ise yaptıkları dans şovlarıyla adeta izleyenleri büyülediler. Vatandaşlara ayrıca Nasreddin Hoca Pilavı ve çeşitli ikramlar yapıldı. Etkinliğe Sivrihisar Kaymakamı'nı vekâleten Günyüzü Kaymakamı Muhammed Raşit Kurt, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, CHP İlçe Başkanı Faruk Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü, Bölge Trafik Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve vatandaşlar yer aldı. Göle maya çalma etkinliğinin ardından, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ve Günyüzü Kaymakamı Muhammed Raşit Kurt,  Nasreddin Hoca’nın evine ziyarette bulunarak Sivrihisar halkıyla selamlaştı.

“GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, 74 yıl sonra CHP yönetimine geçen Sivrihisar’da kendi döneminde gerçekleşen ilk festival olması nedeniyle “Hemşehrilerimiz aradaki farkı görecekler” dedi. Dökmeci, “Türk İslam Dünyası’nın filozoflarından Nasreddin Hoca’mızı, doğduğu köy olan eski adıyla Hortu yeni simiyle Nasreddin Hoca Mahallesi’nde göle maya çalma etkinliğimizle anıyoruz. Bu etkinlikle birlikte 5-6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalimiz de başlamış oldu. Etkinliğimiz yarın Eskişehir’de yapacağımız kortej yürüyüşümüzle devam edecek. Bu Uluslararası festivalde bizleri yalnız bırakmamaları adına tüm hemşehrilerimizi Sivrihisar’a bekliyoruz. Özellikle bu dönem sanat ağırlıklı ve Nasreddin Hoca’mıza yakışacak şekilde sanatçılarımızın, 40 ayrı ülkeden gelen ressamlarımızla birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağız. Hemşehrilerimize ve topluma faydalı bir çalışma olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm hemşehrilerimiz bizim ne kadar sanata ağırlık verdiğimizi görerek aradaki farkı görecekler” ifadelerine yer verdi. 

“SİVRİHİSAR BİR ÇOK ALİM YETİŞTİRMİŞTİR”

Etkinlikte emeği geçen paydaşlara teşekkürlerini ileten Günyüzü Kaymakamı Muhammed Raşit Kurt, “Bu topraklar Türk-İslam Dünyası için çok önemli topraklardır. Sivrihisar çevresinde sadece Nasreddin Hoca değil, Yunusemre gibi birçok alim yetiştirmiştir. Bu isimler sadece bizim için değil tüm dünya için önemli olan ve UNESCO listesinde yer alan değerler. Bugün de burada bir çok farklı milletten insanları ağırlıyoruz. Bu vesileyle 8’incisi düzenlenen bu festivalin yapımında, başından beri emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Hem Sivrihisar’ın hem de ülkemizin tanıtımı adına bu etkinlikleri çok olumlu buluyorum” dedi.

“BU MAYA TUTMUŞTUR”

Nasreddin Hoca nüktesinde bahsedilen ‘Ya tutarsa’ sözlerine ithafen açıklamalarda bulunan Sivrihisar’ın temsili Nasreddin Hocası Ömer Özgeneci, “Nasreddin Hoca sadece ülkemizin değil, UNESCO mirasına katılarak dünyanın bir değeri olmuştur. Dolayısıyla yıllardır yurt dışından katılımcılar ağırlıyoruz, bu ziyaret Nasreddin Hoca sevgisidir. Maya aslında göle değil, insanların gönlüne çalınmıştır ve bu maya tutmuş ki bu kadar insan buraya gelerek Nasreddin Hoca sevgisini paylaşmaya çalışıyor. Biz de elimizden geldiğince onlara ülkemizi, ilçemizi ve Nasreddin Hoca’mızı tanıtmaya çalışıyoruz” diye belirtti. 

ŞEHRİMİZİ DANSLARIYLA RENKLENDİRECEĞİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM"

Sivrihisar'da düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali nedeniyle Eskişehir'e yurt dışıNdan gelen dans grupları Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci'ye bir de ziyarette bulundu.Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, Eskişehir'in kültür ve sanat sahnesine renk katıyor. Bu yıl da büyük bir coşkuyla başlayan festival çerçevesinde; şehirde bulunan Ukrayna, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC), Meksika ve Bulgaristan'dan gelen 5 ayrı yabancı dans grubu Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci'yi makamında ziyaret etti. Ziyaretçiler, festival için hazırladıkları gösterilere dair heyecanlarını Başkan Dökmeci ile paylaştılar. Her biri kendi kültürlerinden izler taşıyan dans ekipleri, Başkan Habil Dökmeci'ye yöresel hediyelerini takdim ettiler. Ziyaret sırasında Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, konuklarına ilçede ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Sizleri medeniyetler diyarı, turizmin başkenti olan Sivrihisar'ımızda ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Festival boyunca şehrimizi danslarıyla renklendireceğiniz için şimdiden teşekkür ederim" dedi. Başkan Dökmeci, katılımcılara ve Sivrihisar'ın simgesi olan Nasreddin Hoca şiltleri dans gruplarına hediye de verdi.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi