Eskişehir'de krizin içindeler: İşte kiralık ev sorunu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de krizin içindeler: İşte kiralık ev sorunu...
A
a

Eskişehir'de Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik'in kiracı ve ev sahibi hakkındaki endişeleri dikkat çekiyor. Haziran ayı enflasyon verilerinin ardından Temmuz ayında uygulanacak yüksek kira artış oranı, şehirdeki ev sahipleri ve kiracılar arasında dengeleri de değiştirecek. Çelik, bu durumun özellikle ev arayanların zor bir süreç yaşamasına yol açtığını belirtirken, devletten yeniden önlem alınması çağrısında bulundu. 

Sütiş Eskişehir
Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından temmuz ayına ilişkin kira artış oranı yüzde 65,07 olarak belirlendi. Konut piyasasını değerlendiren Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik ise, “Eskişehir'de kiracı olmak isteyenler çok zor durumda. İnsanlar arayıp bizden yardım istiyor.Devletimizin tekrar bir önlem alması gerekiyor” dedi.

Yüzde 25 kira zammı sınırlamasının sona ermesi nedeniyle, ev sahiplerinin temmuz ayında yapacakları artış oranı TÜFE üzerinden olacak.TÜİK tarafından, haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, ev sahipleri kiracılardan yüzde 65,07 artış talep edebilecek. Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, kentteki konut piyasasını değerlendirdi. Faizler nedeniyle piyasanın durma noktasında olduğunu dile getiren Çelik, “Yaz sezonuna başladık. Avrupalıların gelmesini bekliyoruz. İnşaat sezonu başladı. Malum Eskişehir'de kış mevsimi uzun olduğundan dolayı en fazla dört ay yaz sezonumuz oluyor en fazla. Gurbetçilerin, vatandaşlarımızın gelmesini bekliyoruz. Kredi faizleri oranları üç ve üzerinde olduğundan dolayı satışlarımız durmuş durumda. Gerçekten insanlar kredi kullanamıyorlar. Geri dönüşleri çok yüksek olduğundan dolayı vatandaşlarımızın çok büyük serzenişleri var. Meslektaşlarımızın da bu konuda çok şikayetleri var. İnşaat sektörü durdu diyebiliriz. Şu an umudumuz dışarıdan gelecek vatandaşlarımızda” ifadelerini kullandı.

KİRALIK EV BULAMIYORUZ

Ev sahiplerine seslenen Çelik, “Kira artış sınırı bu ay itibariyle kalktı. Bir baraj sistemi gibiydi. Bunu da tabii yaşayacağız, göreceğiz. TEFE TÜFE'ye göre oran belirlenecek. Bir apartman sitesinde 20 bin liraya dairenin verildiğini düşünürsek diğer komşular o fiyatın altında vermek istemiyor. Ev kiralayacak insanlar çok zor durumda. Öğrenci arkadaşlarımızdan iki kişi kalan üç kişi, üç kişi kalan dört kişi kalmaya başladı. Bağlar civarında 1+1 evler 10 bin liradan başlıyor. Şu anda okullar açılmamasına rağmen kiralık ev bulmakta zorluk çekiyoruz.Bize emeklilerden, yeni evlenecek insanlardan telefon geliyor. Biz ne yapacağız diye insanlar bizden yardım istiyorlar. Devletimizin tekrar bir önlem alması gerekiyor. Ben durumu olan ev sahiplerine şöyle seslenmek istiyorum. Gerçekten durumları müsaitse bu geçiş döneminde ihtiyacı olan kiracılara yardımcı olmalarını kendilerinden rica ediyorum” dedi.
 
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi