Eskişehir'de emeklilerden "TÜİK" protestosu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de emeklilerden "TÜİK" protestosu!
A
a

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, TÜİK’in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte yeniden alanlara inerek ses yükseltti. Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sadece yüzde 20’lik maaş artışı 49 bin lira olacak. El insaf! El merhamet! İktidarın bizler için maaş artışı dediği şey, zam değil, açlık ve sefalettir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Hamamyolu Caddesi’nde pankart ve dövizlerle bir araya gelen emekliler, açıklanın verilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “TÜİK elini cebimizden çek”, “Sefalete teslim olmayacağız” sloganları attı. Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı yaptığı açıklamada Yüzdelik artış değil, hakkımız olan insanca yaşanacak aylık maaş talep ettiklerini belirterek, “Memur emeklilerinin maaşlarında; açıklamalara bakılırsa yüzde 20 dolayındaki artış, kayıpların telafisini karşılamaktan çok uzaktır. Emekliye 10 bin lira maaşı reva gören Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın sadece yüzde 20’lik maaş artışı 29 bin lira. Emeklilerin ve asgari ücretlilerin maaşları çok yüksek diyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sadece yüzde 20’lik maaş artışı 49 bin lira olacak. El insaf! El merhamet!Özetle,iktidarın bizler için, maaş artışı dediği şey, zam veya maaş artışı değil, açlık ve sefalettir” dedi. Emeklilerin, asgari ücretliyi aç bırakarak tasarruf yapılamayacağını söyleyen Şanlı, “Bizler bırakın tasarruf yapmayı, açlıktan ölmemek için direniyoruz. Kısa vadede emeklilerin maaşlarına temmuzda kayıplarımızın telafisi ve gelecek 6 aylık hissedilen enflasyon oranı ve refah payına ilaveten 15 bin liralık seyyanen artış derhal yapılmalıdır. Uzun vadede ise 2008'de uygulamaya sokulan SGK Reformu kaldırılmalı, maaş güncelleme katsayısı ve maaş bağlama oranı yeniden düzenlenmelidir. Bu düzenlemede en düşük emekli maaşı, en düşük memur maaşına eşitlenerek yapılandırılmalı ve ardından yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması için yasal düzenleme yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

DAYANACAK GÜÇLERİ KALMADI

Eyleme destek veren CHP İl Başkanı Talat Yalaz ise, emeklileri onurlu mücadelelerinde yalnız bırakmayacaklarını söyleyerek, “Sefalet ücretine mahkum edilen ve sadece geçinmesi değil, yaşaması bile mucize olan emekliler, bu tür eylemleri sıklıkla yapmaya devam edecekler. 10 bin lira sefalet ücretine, 17 bin lira asgari ücrete hiç kimse bu milleti alıştıramaz çünkü bu milletin hak ettiği bu değil. Emeklilerin içinde bulunduğu bu durum, bu ülkede yaşayan emek döken kişi, emekli olduğu zaman bu muameleyi göreceğini bildiği anda bu ülkeye olan inancını da çalışmakla ilgili azmini de kaybedecektir. Emeklinin içinde bulunduğu sorunlar, toplumun içinde bulunduğu korkunç sefaleti gözler önüne seren en büyük emaredir. Halkın iktidarında bu durum düzelecek diyeceğiz ama emeklinin dayanacak gücü kalmadı. İvedilikle emeklinin sorunlarını çözün. Emeklinin 31 Mart’ta verdiği mesajı alın, vurduğu tokadı hissedin” dedi.
 
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi