Eskişehir'de hayvanseverler ayaklandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de hayvanseverler ayaklandı
A
a

Eskişehir'de Yediler Parkı'nda toplanan hayvanseverler, sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa teklifine karşı seslerini yükseltti.

Sütiş Eskişehir
Eskieşhir'de hayvanseverler, sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa teklifine tepki göstermek için bir araya geldi. Yediler Parkı’nda toplanan grup yasanın geri çekilmesi çağrısında bulunurken, “AKP yasanı al başına çal, can dostuma dokunma onlar da yaşasın, devlet öldürmez devlet yaşatır” sloganları attı.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu üyeleri bir süredir gündemde olan ve sokak hayvanlarını uyutmayı öngören yasa için bir araya geldi. Yediler Parkı’nda bir araya gelen gruba çok sayıda STK ve vatandaşlar da destek verdi. Üyeler, eyleme katılmayan başkanlar ve siyasilere tepki göstererek yuhaladı. Topluluk adına açıklama yapan Erhan Tuncel, bürokratların görev ihmallerinin masum hayvanlara ödetildiğine dikkat çekti. Yasanın geri çekilmesi çağrısında bulunan Tuncel, “Kısırlaştırılma yapmayan belediyelerin görev ihmali ile hayvanlar aç sefil yaşam savaşı verirken, çoğalan hayvanlardan dolayı vatandaş da mustarip ve şikayetçi olduğunda, belediyeler bu hayvanları toplarken birazını öldürüp, kalanları da birbirlerine, başka ilçelere, beldelere çöplüklere, ormanlara ve otobanlara atıyor. Atılan hayvanlar üremeye devam ediyorlar. Bu katliam ve üreme döngüsü devam ediyor. Bizler 20 yıl boyunca hayvan severler, gönüllüler ve STK’lar olarak, belediyelerin bakımevi kurup kısırlaştırma yapması için, yetkili kurumlarca belediyelere denetim, idari ve cezai yaptırım gelsin diye mücadele ettik etmeye de devam ediyoruz. Fakat, yasayı uygulamayan ve görev ihmalinde bulunmaya devam eden belediyelere, yetkili kurumlarca ne denetim yapıldı ve ne de idari cezai bir yaptırım getirildi. Ve şimdi, bir kısım bürokratlar ve bazı siyasiler belediyelerin görev ihmallerinin bedelini, kendi iradeleri dışında bu dünyaya gelen hayvanları öldürerek bu masumlara ödetmek istiyorlar” dedi.

KATLİAM KANUNU GERİ ÇEKİLMELİ

Sorunun çözüleceğine dair inançlarının olduğunu vurgulayan Tuncel, “Bürokratların da bilmediği bir gerçek, sokak hayvanlarının ana kaynağı, Türkiye'de bulunan 20 bine yakın köyde yaşayan tarım ve hayvancılık uğraşan 10 milyonlarca vatandaşın canını, malını, davarını koruyan 100 binlerce sahipli bekçi ve çoban köpeklerinin, sahiplerince beldelere ilçelere atılan ve sonra da sokak köpeği denilen yavrularıdır. Bu sahiplerince atılan bekçi çoban köpeği yavrularının, büyüyüp artık sahipsiz sokak köpeği olmadan ve çapraz üremeye girmeden kısırlaştırılması sağlanmaz ise üreme devam edecektir. Bugün bir kısım bürokrat ve siyasilerin ‘saldırgan olanları toplanacak uyutulacak öldürülecek’ diyerek ölümlerden ölüm biçmeye çalışarak bir insanlık ayıbı sergiledikleri, öldürülmelerini yasaya koymaya çalıştıkları sokak köpeklerinin yüzde 99’u bu korumacı bekçi çoban köpeklerinin sahiplerince atılan yavrularıdır. TBMM’de, sorunu ve çözümü gerçek anlamda görebilen aklıselim siyasiler olduğuna, TBMM’den tuzaklar içeren bir katliam kanunu çıkmasına geçit vermeyeceklerine inanıyor, onlara ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek bu kanun teklifi geri çekilmelidir” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından Valiliğe yürüyüş yapmak isteyen gruba, izinleri olmadığı gerekçesiyle polis tarafından izin verilmedi.

 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi