Eskişehir'de hasret bitiyor: Tezgahlar 1 Eylül'e hazırlanıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de hasret bitiyor: Tezgahlar 1 Eylül'e hazırlanıyor!
A
a

15 Nisan'dan beri süren balık av yasağının sona ermesiyle birlikte, Eskişehirliler taze balık yeme keyfine yeniden kavuşacak. Balıkçıların tezgahları, denizlerin lezzetleriyle donatılmaya başlandı.

Sütiş Eskişehir
Denizlerdeki balık av yasağının sona ermesine artık sayılı günler kaldı. Balıkçı esnafında yeni sezon heyecanı şimdiden başladı.

15 Nisan da başlayan av yasağı boyunca işyerlerinde balık sattıkları tezgahlara çiçek, meyve, çeşitli gıda maddeleriyle doldurup satan esnaf, yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Eskişehir’de balık satışının yapıldığı Taşbaşı mevkiinde faaliyet gösteren esnaf balık tezgahlarının bakım ve temizliğini yaparak 1 Eylül gününe hazır hale getirdi. Bereketli bir sezon geçirmeyi hedefleyen balıkçı esnafı, ilk günlerde fiyatların yüksek ancak havalar soğudukça düşüşe geçeceğini söyledi. Geçimin balık satarak sağlayan Nevzat Akkoyun isimli esnaf, her yıl olduğu gibi bu sezonda balık satışlarından umutlu olduklarını söyledi. Akkoyun, Eskişehir halkının da balığa tutkun bir toplum olduğunu kaydetti. Balıktaki yen sezon her yıl olduğu gibi Nisan ayında sona erecek.
 
Kaynak : MUHABİR - EFE EMRE ÖZBEY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi