Eskişehir Kızılay’dan ilk yardım eğitimi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Kızılay’dan ilk yardım eğitimi
A
a

Türk Kızılay Eskişehir İl Merkezi, Dünya İlk Yardım Günü kapsamında önemli bir etkinlik düzenleyerek toplumun sağlık bilincini artırmayı sürdürüyor.

Sütiş Eskişehir
İlk yardım eğitimleriyle yüzlerce kişiye hayat kurtaran beceriler kazandıran Türk  Kızılay Eskişehir İl Merkezi, Dünya İlk Yardım Günü’nde herkesi hayat kurtaran ilk yardım eğitimi almaya davet ediyor. Bu önemli günde Kızılay, ilk yardımın günlük yaşamın yanı sıra spor gibi fiziksel aktivitelerin yoğun olduğu alanlarda da kritik bir öneme sahip olduğunu vurguluyor.

Trafikte, evde, iş yerlerinde, spor programları ve okullarda her gün şahit olduğumuz onlarca kaza meydana gelebiliyor. Düşme ve çarpmalar, kesikler, kırıklar, kanama, yabancı cisimlerle boğulma veya tıkanma, suda boğulma, zehirlenme, yanıklar, elektrik çarpması ve ateşli silah yaralanmaları gibi kaza ve acil durumlarda ilk yardım bilmek ise hayat kurtarıyor.Tüm yaş gruplarını hedef alan 2024 Dünya İlk Yardım Günü'nün teması ise ilk yardım ve spor olarak belirlendi. Seçilen bu tema, ilk yardımın spor ortamlarındaki kritik rolünü vurguluyor.

Sporda İlk Yardım

İlk yardım, acil bir durum ya da kaza anında tıbbi yardım gelene kadar yapılan basit ama etkili müdahaleleri kapsar. Acil durumlarve kazalarla günlük hayatta, çalışma ortamında veya spor yaparken karşılaşılabiliyor. İlk yardımı hayatın her alanına konumlandırmak için çalışan Kızılay, bu yıl Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla sporda ilk yardımın hayati rolüne dikkat çekti. Spor yaralanmaları aniden ortaya çıkabilir ve doğru bir ilk yardım müdahalesiciddi sakatlıkların önlenmesine yardımcı olabilir. 

Kişi kendini sağlıklı hissetse bile, parklarda ve spor salonlarında yapılan egzersizler sırasında burkulmalar, kırıklar, bayılmalar ve kalp krizi gibi acil durumlar yaşanabiliyor. Doğru zamanda yapılan ilk yardım müdahaleleri, spor yapanların sağlığı ve güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

Eskişehir Kızılay İl  Merkezininsunduğu ilk yardım eğitim programlarında, spor yaralanmalarına yönelik ilk yardım teknikleri de kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Bu eğitimler sayesinde bireyler, sadece gündelik hayatta değil, spor esnasında karşılaşabilecekleri acil durumlarda da bilinçli ve hızlı müdahalelerde bulunabilme kapasitesine ulaşıyor.

Türk Kızılay Eskişehir'in İlk Yardım Eğitimi ve Hayat Kurtarıcı Etkisi

Türk Kızılay Eskişehir Merkezi, ilk yardımın hayat kurtarıcı etkisini her zaman hatırlatan, geliştirdiği eğitim modelleri, kitapçıklar, animasyonlar, eğitim filmleri gibi kaynak materyaller ve uzman eğitmenleriyle toplumda ilk yardım bilincini artırmaya yönelik önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda, Eskişehir Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla sporda ilk yardımın önemine dikkat çekmek amacıyla antrenörlere yönelik bir ilk yardım eğitimi düzenlendi. Eğitim, Eskişehir Kızılay İlk Yardım Merkezi tarafından gerçekleştirildi.
Türk Kızılay Eskişehir İl Merkezi Başkanı Egemen TEMİZSOY yaptığı konuşmada şunları belirtti; “İlk yardım, sadece kaza anlarında değil, hayatın her alanında kritik bir rol oynamaktadır. Spor, özellikle fiziksel aktivitelerin yoğun olduğu bir alan olduğundan, sakatlanma ve yaralanma riskleri de fazladır. Bu nedenle antrenörlerimize verdiğimiz bu eğitim, olası kazalara karşı bilinçli ve hızlı müdahale etmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Biz, Kızılay olarak toplumun her kesiminde ilk yardım bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bugünkü eğitimle, spor dünyasındaki paydaşlarımıza önemli bir katkı sağladığımıza inanıyorum. Hep birlikte daha sağlıklı ve güvenli bir toplum inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

 
Kaynak : Bülten - Eskişehir Kızılay
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi