Açık çağrı: Eskişehir'i kirletenleri ihbar edin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Açık çağrı: Eskişehir'i kirletenleri ihbar edin!
A
a

Eskişehir'in yeşil dokusu, bilinçsiz atıklarla yok ediliyor. Yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte ortaya çıkan çirkin manzara, çevrecileri alarma geçirdi.

Sütiş Eskişehir
Sıcak bir yaz mevsimi yerini serin ve yağışlı günlere bıraktığı Eskişehir’de ormanlık alanlarda çirkin manzaralarda ortaya çıkmaya başladı.

Yapılan tüm uyarılara rağmen şehrin mesire alanlarının göz göre, göre kirletilmesi çevre gönüllülerini de harekete geçirdi. Temiz bir Eskişehir için yıllardan beri mücadele verdiklerini dile getiren Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) üyeleri doğanın bu tür atıklar sayesinde katledildiğini ifade etti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Yurtman, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ormanlık ve mesire alanlarını kirletenlerin biran önce bulunarak cezalandırılmaları gerektiğini söyledi. Başkan Yurtman “Bizler Eskişehir’de yaşayan ve bu şehrin çevre sorunlarının çözümü için mücadeleyi büyük görev olarak üstelenen kişileriz. Derneğimize yapılan her türlü çevre ile ilgili sorunların takipçisi ve çözümü için çaba vermekteyiz. Şehre Oksijen depolayan bu alanlarımızın çöp ve moloz yığınınlar ile kaplanmasına izin vermeyeceğiz. Yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte yeşil alanları çöp yığınına dönüştürüyorlar. Artık bu çevre katliamına biran önce son verilmesini istiyor, sorumluları da göreve davet ediyoruz.”ifadelerini kullandı. Eskişehir ve bölgesindeki yeşil alanların çöp ve moloz yığınlarına çevrilmesi bölge sakinlerini de isyan ettirdi.
 
Kaynak : Efe Emre Özbey
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi