Bir garip konferans

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, 17 Ağustos Cumartesi günü, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Taşbaşı Kültür Merkezi’nde bir konferans düzenleyeceğini açıklamıştı

19 Ağustos 2024 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, 17 Ağustos Cumartesi günü, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Taşbaşı Kültür Merkezi’nde bir konferans düzenleyeceğini açıklamıştı. Ancak konferans başlama vaktinden yaklaşık bir saat önce iptal edildi.

Şimdi gelin bu garip konferans girişimini değerlendirelim.

Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, elbette zaman zaman konferanslar düzenleyerek çevre bilincini geliştirmeyi hedefleyebilir. Ancak adı üzerinde, konferans dediğiniz şey çok ciddi bir iştir.

Söz konusu dernek konferansa konuşmacı olarak öyle bir kişiyi davet ediyor ki, akıllara zarar. Şimdi reklamını yapmamak için adını anmayacağım bu kişinin hiçbir bilimsel vasfı bulunmuyor. Akademisyen değil, doktorası yok, bilimsel tek bir makalesi bulunmuyor. Üniversiteyi bitirip bitirmediği, bitirdiyse de çevreyle ilgili bir üniversite olup olmadığı belli değil.

Dahası bu kişi yıllardır garip komplo teorileri ortaya atarak dikkat çekmeye çalışan bir sosyal medya karakteri. 

Mesela Paris İklim Antlaşmasından sonra Dünya Bankasının kredi verip, Türkiye’deki ormanların 2030’a kadar yakılacağını ileri sürüyor. Bu krediyi kim almış? Birbirinden farklı partilere bağlı olan belediyeler mi? AK Parti hükümeti mi? Siz gerçekten AK Parti iktidarının ormanları yakmak ve yok etmek için Dünya Bankası’ndan kredi aldığını düşünüyor musunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız, sizi Türk psikiyatristlerine emanet ediyorum.

Güya ormanları lazer silahlarıyla yakıyorlarmış. Kardeşim lazer silahı da nereden çıktı? İki bidon benzin dökememişler mi? Oldu olacak ışın kılıcıyla ceday şövalyeleri yaksın ormanları.

Yine bu kişi, covid salgınını yalan olduğunu, aşıların işe yaramadığını da ileri sürmüştü. Yani dünya üzerindeki 206 devlet, bütün kurum ve kuruluşlarıyla aptal, bir tek bizim arkadaşımız gerçekleri fark etmiş öyle mi? Kim bilir kendisine inanan kaç kişi canından olmuştur?

Yani “Dünya yuvarlak değil düzdür” diyen kişilerden az kaba bir laf ebesiyle karşı karşıyayız.

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği kusura bakmasın ancak, böyle gayri ciddi bir kişiyi konferansa davet ediyorlarsa, bundan sonra Eskişehir kamuoyundan da ciddiye alınmayı beklemesinler.

İki çift lafımız da Büyükşehir Belediyesi’ne.

Büyükşehir Belediyesi’nin “Bilim düşmanı” olduğu gerekçesiyle söz konusu konferansa izin vermemesi doğru bir karar. Ancak çok geç kalmış bir karar. Belli ki Büyükşehir’deki bazı yetkililer başlangıçta bu konferansa izin vermişler. Kardeşim siz her önünüze gelen konferans teklifini araştırmadan kabul ediyor musunuz? Sonradan aldığınız doğru iptal kararı, baştan aldığınız yanlış kararı değiştirmiyor. Kendinize çekidüzen verin.

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi