Eskişehir Büyükşehir Frig Vadisi gezilerine devam ediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir Frig Vadisi gezilerine devam ediyor
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, "Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor" projesi kapsamında bir gezi daha düzenledi. Bu kez Çamlıca ve Çankaya Mahalle sakinleri, şehrin en önemli kültürel miraslarından biri olan Frig Vadileri'ni keşfetmek için bir araya geldi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, "Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor" projesi kapsamında düzenlediği turlara bir yenisini daha ekledi. Bu kez, Çamlıca ve Çankaya Mahalle sakinleri, şehrin en değerli kültürel miraslarından biri olan Frig Vadileri'ni gezme fırsatı buldu.

Gezide, Gerdekkaya Mezar Anıtı, Midas Anıtı, Frig Yazılıkayası, Kümbet Vadisi'ndeki Aslanlı Mabet ve Himmet Baba Kümbeti, Seyyid Battal Gazi Türbesi ve Külliyesi gibi tarihi yerler ziyaret edildi. Mahalle sakinleri, gezdikleri bu etkileyici yerler karşısında büyük bir hayranlık duyduklarını belirterek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkürlerini ilettiler.

Eskişehir’in tarihi zenginliklerini daha yakından tanıma imkanı bulan vatandaşlar, proje kapsamında yapılan gezilerin, şehrin kültürel değerlerini yaşatmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladılar.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi