Gürhan Albayrak: “Filistin tüm insanlığın vicdan davasıdır"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gürhan Albayrak: “Filistin tüm insanlığın vicdan davasıdır"
A
a

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının 1’inci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, “Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır. İsrail'in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam edecektir” dedi.

Sütiş Eskişehir
AK Parti İl Başkanlığı İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının 1’inci yıl dönümü dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. İl Başkanı Gürhan Albayrak, İsrail’in ilistinli savunmasız sivilleri hedef alarak insanlık suçu işlediğini belirtti. Filistin davasını savunmaya devam edeceklerini söyleyen Albayrak, “Hiçbir şey 7 Ekim'de başlamadı. Süregiden soykırıma 7 Ekim sebep olmadı.77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Topraklarından edilmiş; hakları ve malları gasp edilmiş; öldürülmüş; katliama uğramış milyonlardan bahsediyoruz. Böyle bir gasp ve hırsızlığın üstüne kurularak, uluslararası hamilerinden yüz bulup günümüze kadar gelen bu suç şebekesinden zaten ne hak ne hukuk ne de adalet beklenebilir” dedi.

NAZİ ALMANYASINDAN FARKSIZ

Batılı devletlerin İsrail’i kınama cesareti dahi gösteremediğinin altını çizen Albayrak, “İsrail 1930'ların Nazi Almanyası'ndan farksızdır. Tıpkı Nazi Almanyası gibi soykırımcı, saplantılı ve ırkçı bir ideolojiye sahiptir. Yine tıpkı Nazi Almanyası gibi saldırgan, şımarık, küstah davranışlar sergilemektedir. İsrail bugün Ortadoğu'da etrafına bulaşan ve tüm bölgenin düzen ve istikrarını tehdit eden bir yapıdır. Nazi Almanyası'nın durdurulmamasının dünyanın başına açtığı dertleri tarihten biliyoruz. Bugün de İsrail durdurulmadığı takdirde tüm bölgeyi ateşe atana kadar devam edecektir. Bu nedenle tüm gücümüzle haykırıyoruz:İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir” ifadelerini kullandı.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

İsrail’in zulmüne karşı ortak hareket etmeyen İslam dünyasını da eleştiren Albayrak, Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır. Filistin'in bağımsızlık mücadelesi, aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail'in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam edecektir” diyerek açıklamasını noktaladı. Açıklamanın ardından Albayrak ve partililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'e yönelik konuşmalarının yer aldığı fotoğraf sergisini gezdi.
 
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi