ÇOCUKLARDAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SERGİSİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ÇOCUKLARDAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SERGİSİ
A
a

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için başlatılan Dünya Saati uygulamasına, EKO Okullar üyesi çocuklar resimleri ile destek verdi. 

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda Dünya Saati etkinlikleri kapsamında küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacı ile organizasyonlar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda; bir alışveriş merkezinde gerçekleşen ve 47 resmin yer aldığı sergi açıldı. EKO Okullar kapsamında bulunan çocukların yaptığı resimlerin yer aldığı sergi açılışı Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, Alışveriş Merkezi Müdürü Zehra Kutlu, Eko Okullar Koordinatörü Nadir Erdem, Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Bahri Ağaoğlu, öğrenciler ve velilerin katılımı ile gerçekleşti. Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, küresel ısınmaya ve etkilerine dikkat çektiği konuşmasında, “Dünyanda çevre afetlerinin her geçen gün arttığı yıllar geçiriyoruz. Bunlar küresel ısınmanın sebep olduğu afetler. Artan nüfus ve gelişen dünya ile tüketim hızla artıyor. Fakat bu tüketimin sonuçları, hem iklim hem de arazi yapısını, suların yükselmesini ve doğayı olumsuz etkiliyor. Bu dünyayı hep birlikte korumalıyız. Çocuklarımızı bu güzel ve duyarlı eserleri sebebi ile kutluyorum” dedi.

Çocuklarla birlikte gerçekleşen sergi açılışı sonrası sergiye katılan çocuklara sertifikaları verildi.



“Dünya Saati” etkinliği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Avustralya'da 2 milyondan fazla insan ve 2 binden fazla kurum katılımıyla başlamış ve kısa sürede küresel bir eyleme dönüşmüştü. Bu sürede 7 kıtadan, 150'den fazla ülkeye ve 7 bin'den fazla şehirde binlerce insana ulaşan Dünya Saati, bugün dünyanın en büyük çevre hareketlerinden biri halini aldı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi