TUSAŞ'a terör saldırısı! Şehit ve yaralılar var

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TUSAŞ'a terör saldırısı! Şehit ve yaralılar var
A
a

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde bir terör saldırısı meydana geldi. Olayın ardından güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Gerçekleşen olay sonrasında şehit ve yaralıların olduğu açıklandı. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısı düzenlendi.



Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine terör saldırısı düzenlendi. Tesislerin önünden silah ve patlama sesleri duyuldu. Patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında süren çatışmaların yanı sıra, rehinelerin bulunduğu bilgisi de var. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği ifade edildi.


TERÖR SALDIRISI GERÇEKLEŞTİ, ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR!

İçişleri Bakanı Yerlikaya ise yaşanan patlama ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." dedi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşanan olaylarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamada, "TUSAŞ'ta yaşananlar hakkında resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." denildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kacır, "Rabb'im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı korusun. Savunma sanayisinden ve Milli Teknoloji Hamlesi'nden asla geri adım atmayacağız. Bu süreç, tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı büyük bir azimle sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki bu saldırıda herhangi bir kaybımız olmaz. Tüm savunma sanayi çalışanlarına ve TUSAŞ'taki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi