2024'te dünyanın en çok hasılat elde eden filmleri: 3 Türk filmi listede!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 2024'te dünyanın en çok hasılat elde eden filmleri: 3 Türk filmi listede!
A
a

2024 yılında dünyanın en çok gişe yapan filmleri listesine sürpriz üç Türk filmi eklendi! Bu üç film, gişe rekortmeni Hollywood filmlerinin sert rekabetiyle karşı karşıya kalmalarına rağmen küresel gişeye damgasını vurmayı başardı. İşte 2024'ün en çok hasılat elde filmleri...

Sütiş Eskişehir

Box Office Mojo'ya göre, yılın en çok hasılat yapan filmi "Dune" oldu: Çöl Gezegeni Bölüm 2" dünya çapında 696.901.000 dolar kazandı. Ancak, ilk 100'de üç Türk filminin yer alması herkesin dikkatini çekti. "Gupze Özay'ın Lohusa'sı" gişede 8,746,000 $ hasılat elde ederek listede 46. sırada yer aldı. Ünlü Türk yönetmenin imzasını taşıyan bu film, yeni bir annenin mücadelelerini ve zaferlerini anlatan sımsıcak bir hikâyeydi.

"Kolpaçino 4 4lük" ise listede 52. sırada yer almayı başaran komik bir komedi filmiydi. Senaryosunu yetenekli Şafak Sezer'in yazdığı bu film, hayranların favorisi oldu ve sinemalarda izleyicileri kahkahalara boğdu. Son olarak, Beyza Alkoç'un romanından uyarlanan "3391 Kilometre", 3.506.000 $ hasılat elde ederek listede 85. sırada yer almayı başardı. Bu dokunaklı dram, dünya çapındaki izleyicilerde yankı uyandıran bir aşk, kayıp ve kendini keşfetme hikayesiydi.

Bu üç Türk filminin 2024'ün en çok gişe yapan filmleri arasında yer alması, Türk sinemasının küresel sahnede artan etkisinin bir kanıtıdır. Yetenekli yönetmenler, yazarlar ve oyuncularla Türk film endüstrisi önümüzdeki yıllarda daha da büyük başarılara imza atmaya hazırlanıyor.

2024'ün en çok hasılat elde filmleri sıralaması ise şöyle:

1. Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2

2.Godzilla x Kong: The New Empire

3.Kung Fu Panda 4

4. Bob Marley: One Love

5. Ghostbusters: Frozen Empire

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi