Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir imzası

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne danışmanlık yapan efsane Başkan Yılmaz Büyükerşen, ESTV’de yayınlanan Eskişehir’in Nabzı programında hem kamudaki 62 yıllık çalışma hayatı hem de çoğu bilinmeyen siyasi olayların kapısını araladı.

30 Eylül 2024 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne danışmanlık yapan efsane Başkan Yılmaz Büyükerşen, ESTV’de yayınlanan Eskişehir’in Nabzı programında hem kamudaki 62 yıllık çalışma hayatı hem de çoğu bilinmeyen siyasi olayların kapısını araladı.
Yılmaz Hoca’nın başından geçen önemli siyasi ve sosyal gelişmeleri derin analiz yeteneğiyle geçmişten bugüne tüm ayrıntılarıyla aktarması, ileri yaşına rağmen mükemmel hafızası konusunda önemli ipuçları verirken…
Eğitimden kültüre, sanattan 900 bin nüfusun yararlandığı kalıcı eserlere kadar ömrünü adadığı Eskişehir’e olan hizmetleriyle anılacak Büyükerşen, bu çalışmaların sekteye uğramaması ve olası başkan adayları arasında yaşanacak kavgayı önlemek için Ayşe Ünlüce için CHP lideri Özgür Özel ile yaptığı pazarlığa da değindi.
Büyükerşen, Danışmanlığını yaptığı Başkan Ayşe Ünlüce’nin iyi bir performans gösterdiğine işaret ederek, şu önemli tespitleri yaptı:
“Ayşe Hanım uzun süre genel sekreterim olarak çalıştığı için belediyeciliğe yabancı değil. Projelerime de yabancı değil. Onları yürütmenin ötesinde çok yenilikler de yapmaya başladı. Halk Ekmek fabrikası, mobil lokantalar, halk lokantaları, yeni stadyumun arkasında emekliler için yapılan park… Ayşe Ünlüce büyük bir şans. Ayşe Hanım hem CHP hem de Eskişehirliler için büyük bir fırsat. Atatürkçü, laik, Cumhuriyetçi, kültürlü kadınların yolunu açtı ve cesaret verir hale geldi.
Ayşe Hanım başkanlığı ‘Danışmanlığımı yaparsanız ben de varım’ diyerek kabul etti. Çok da iyi gidiyor, görüyorum. Örnekler görülmeye başlandı. Ne kadar Atatürkçü, laik Türk kadını varsa hepsi siyasette üst kademelere gelmek, toplumla mücadele etmek… Caddelerde yürürken ve miting yaparken erkeklerden çok yer alıyorlar. İşçi cenahında bile büyük bir kısmında kadın, erkek beraberler. Cumhuriyet Halk Partisi’nde İstanbul, Ankara, İzmir’de, büyükşehirlerde hep kadınlar ön planda. Hayvan hakları konusunda, insan hakları konusunda, çocukların korunması konusunda ön planda.”
Hasılı…
Şimdi ne kadar haklı olduğunu görüyoruz…
Başkan Ünlüce, her ne kadar Büyükerşen’in desteğini alarak yurttaşın büyük bir teveccühüyle Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiyse de artık Eskişehir’e kendi imzasını atıyor.
Hocasının izinde ama kendi tarzıyla siyasetten uzak her yurttaşa eşit mesafede yaklaşarak hizmet üretiyor.
Daha ne olsun.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eskişehir’e geliyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ekim ayında Eskişehir’e geliyor.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce tarafından 24 Eylül Salı günü Taşbaşı’ndaki eski nikah dairesinde hizmete açılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Halk Lokantası’nın ikincisi Kent Park’ta hazırlanıyor.
Kent Park’ta ekim ayında hizmete girmesi planlanan Halk Lokantası’nın açılışına CHP lideri Özgür Özel’in gelecek.
Genel Başkan Özel Taşbaşı’ndaki Halk Lokantası’nda da incelemelerde bulunacak.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi