Hatipoğlu ve Kurt

Odunpazarı Belediyesi tarafından desteklenen yöresel ürünler festivali, belediyenin yanında bulunan büyük otopark alanında Eskişehirlilere hizmet veriyor.

30 Eylül 2024 09:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi tarafından desteklenen yöresel ürünler festivali, belediyenin yanında bulunan büyük otopark alanında Eskişehirlilere hizmet veriyor. Yetkililer festivalin bu ikinci ayağında Eskişehirspor’a 2 milyon lira kalacağını belirtti. Yakında bir moda festivali daha yapılacağını, buradan da Eskişehirspor’un kasasına 700 bin lira kalacağını öğrendik.

Bilindiği gibi daha önce 7 ve 15 Haziran arasında aynı festival düzenlenmiş, Eskişehir’deki bazı çevreler tarafından da tartışmaya açılmıştı.

Özellikle esnaf ve tüccarı temsil eden oda başkanları, böyle bir festivalin düzenlenmemesi gerektiğini, kent dışından gelen esnafın, Eskişehirli esnafı zor duruma sokacağını söylemişlerdi.

Öncelikle şunu ortaya koyalım; Türk esnafı, ahilik geleneğinin devamcısıdır. Türk esnafı sadece almaz, aynı zamanda verir. Yıllardır Eskişehirspor’a mesafeli duran sayın esnafımız kulübe yardımcı olursa, onları da tebrik ederiz. Ancak şu durumda Eskişehirspor’a gelir getiren Odunpazarı Belediyesi’ni eleştiremeyiz. Bilakis tebrik ederiz. Sevgili oda başkanlarımız da ellerini ceplerine atıp, Eskişehirspor’u ne kadar sevdiklerini göstersinler. Eğer bunu yapmıyorlarsa da kulübe yardımcı olan Kazım Kurt’u eleştirmesinler.

Eskişehirspor’a fayda sağlayan bir diğer politikacı da Nebi Hatipoğlu. Sayın Hatipoğlu’nu siyaseten eleştirecek çok konu bulabilirsiniz. Muhtemelen İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen Hatipoğlu’nu en çok eleştiren gazetecilerden biriyimdir. Ancak mesele Eskişehirspor oldu mu, kendisinin görevden kaçmadığını görüyoruz.

Hatipoğlu son olarak Eskişehir Stadyumunun, Eskişehirspor’a tahsis edilmesini sağladı. Bazıları buna, “Elbette Yeni Eskişehir Stadyumu Eskişehirspor tahsis edilecek. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi?” diyerek Hatipoğlu’nun katkısını küçümsüyor.

Arkadaşlar belki farkında değilsiniz ancak Eskişehirspor şu anda amatör kümede oynuyor. Dünyanın neresinde görülmüş amatör kümede oynayan bir takıma 35 bin 500 kişilik bir stadyumun tahsis edildiği?

Üstelik Ankara’daki bürokratların masa başında abuk – sabuk kararlar aldığına çok şahit olmadık mı? Yarım ağız da olsa bir teşekkürü neden esirgiyorsunuz?

Özetlemek gerekirse Sayın Hatipoğlu’nun Eskişehirspor’a yaptığı bu katkıyı önemsemek lazım.

Söz konusu Eskişehirspor ise, gerisi teferruattır. Biz hem CHP’li Kazım Kurt’a hem de AK Partili Nebi Hatipoğlu’na teşekkür ediyoruz. Elleri dert görmesin ve eksik olmasınlar…

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi