Yeni Araştırma Şaşırttı: Alkol Sonrası Baş Ağrısını Önlemenin En İyi Yolu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yeni Araştırma Şaşırttı: Alkol Sonrası Baş Ağrısını Önlemenin En İyi Yolu...
A
a

Araştırmalar, vücut yağının alkolün etkilerini artırdığını, kasın ise bu etkileri azaltmaya yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Texas'taki 1,676 öğrencinin içme ve egzersiz alışkanlıklarını inceleyen bir çalışma, egzersiz seviyesinin artmasıyla birlikte baş ağrısı ve sarhoşluk sıklığının azaldığını gösterdi. Bu bulgular, alkol tüketimi sonrası yaşanan rahatsızlıkların azaltılmasına yönelik yeni bir perspektif sunuyor.

Sütiş Eskişehir

Uzmanlar, vücut yağının alkolün etkilerini artırdığını, kas kütlesinin ise bu etkileri azaltabileceğini belirtiyor. Texas'taki 1,676 öğrencinin alkol tüketim ve egzersiz alışkanlıklarını inceleyen bir araştırma, düzenli egzersiz yapanların alkol sonrası yaşadığı baş ağrısı ve sarhoşluk sıklığının azaldığını gösterdi.

EGZERSİZ YAPMAYANLAR DAHA ÇOK HANGOVER OLUYOR

Araştırma sonuçlarına göre, hiç egzersiz yapmayan ve ayda 80 içki tüketen öğrenciler, ortalama 6.5 kez hangover (alkol sonrası baş ağrısı) yaşarken, bu durumun şiddet puanı 65 üzerinden 19 olarak belirlendi. Aynı miktarda alkol tüketen ancak haftada 12 saat yoğun egzersiz yapan öğrenciler ise yalnızca ortalama 3 hangover yaşadı ve bu durumun şiddeti 14 puanla değerlendirildi.

FİZİKSEL AKTİVİTE ALKOLÜN VÜCUTTAN ATILMASINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Araştırmanın başındaki Dr. Clayton Neighbors, bu çalışmanın, yoğun fiziksel aktivitenin hangover sayısını ve şiddetini azaltabileceğini gösteren ilk çalışma olduğunu ifade etti. Dr. Neighbors, "Fiziksel aktivite, kas kütlesini artırır ve vücut yağını azaltır. Bu da kan alkolünün daha fazla seyreltilmesine yardımcı olur," dedi. Ayrıca, egzersizin vücuttan alkol atım hızını artırdığına da dikkat çekti.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, yaklaşık yüzde 40'lık bir kesim işe sarhoş gidiyor. Alkol Çalışmaları Enstitüsü, hangover'ların ekonomiye yıllık 1.4 milyar sterlinlik bir maliyet getirdiğini tahmin ediyor. NHS, hangover belirtilerini hafifletmek için su içmeyi, çorba yemeyi ve baş ağrısı ilaçları almayı öneriyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi