Türkiye'nin en büyük sağlık skandalı: Yenidoğan ölümleri!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye'nin en büyük sağlık skandalı: Yenidoğan ölümleri!
A
a

SES Eşbaşkanı Bülent Yıldırım, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı'nın halkın sağlık hakkını tehdit ettiğini ve artan yenidoğan ölümlerinin Türkiye'nin en büyük sağlık skandalı olduğunu belirtti.

Sütiş Eskişehir
SES Eşbaşkanı Bülent Yıldırım, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı'na sert tepki göstererek, bu düzenlemenin halkın sağlık hakkını tehdit ettiğini vurguladı. Yıldırım, Türkiye'de artan yenidoğan ölümleri konusunda da, “Bu durum, ülkenin en büyük sağlık skandalıdır” ifadesini kullandı.

Zorlaşan Çalışma Koşulları

Yıldırım, aile hekimlerinin zor şartlar altında çalışmaya devam ettiğini belirtti ve yeni taslağın birinci basamak sağlık hizmetlerini daha da zorlaştıracağını dile getirdi. Mali açıdan büyük sıkıntılar yaşayan aile sağlığı merkezlerinin gelirlerinin, maliyetlere oranla oldukça düşük kaldığını kaydeden Yıldırım, “Aile hekimlerine dayatılan bu yönetmelik, sağlık hizmetlerini daha da karmaşık hale getiriyor,” dedi.

Halkın Sağlığına Yönelik Tehditler

Yıldırım, bu sorunların yalnızca aile hekimlerini değil, sağlık hizmeti alan tüm halkı ilgilendirdiğini vurgulayarak, aile sağlığı merkezlerinin sayısındaki azalma ve artan bebek ölümü oranlarının alarm verici olduğunu belirtti. Sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesinin getireceği riskler hakkında uyarılarda bulunan Yıldırım, “Özelleştirme, sağlıkta ölüm riski taşır. Yaşadığımız sorunlar, Türkiye’nin en büyük sağlık skandalıdır,” diyerek durumu eleştirdi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi