El birliği ile orman temizliği yapıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç El birliği ile orman temizliği yapıldı
A
a

Kocakır Ormanı'nda gerçekleştirilen “Orman Temizliği Etkinliği” sırasında doğanın korunmasına yönelik bir mesaj veren Vali Yardımcısı Yakup Güney, “Tüm vatandaşlarımızı çevreyi kirletmemeye ve ormanlarımızı sahiplenmeye teşvik ediyorum,” şeklinde konuştu.

Sütiş Eskişehir
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle Kocakır Ormanı'nda düzenlenen "Orman Temizliği Etkinliği" gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, ormanın çeşitli bölgelerinde temizlik çalışmaları yapılırken, etkinlik sonrasında 2 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

ORMANLARIMIZI KORUYALIM

Çevre bilinci oluşturmak için etkinliğe geldiklerini belirten Vali Yardımcısı Yakup Güney, “Amacımız, geleceğimize ve gelecek nesillerimize daha temiz, yaşanabilir bir çevre bırakmak. Doğamızı, tabiatımızı gelecek nesillere bırakacağımız bir miras olarak güçlendirmek istiyoruz. Bu amaçla bütün vatandaşlarımızı çevremizi kirletmemeye ve ormanlarımızı korumaya davet ediyorum. Sadece doğada, ormanlarda değil, tüm şehrimizde de aynı bilince sahip olmamız gerekiyor. Gençlerimiz burada çevreyi temizlemek ve bu katkıyı sağlamak için bizlere büyük destek veriyorlar” şeklinde konuştu.

İNSANLAR BİLİNÇLENMELİ

Doğanın çok kirli bir hale geldiğini ifade eden gönüllü Sena Yılmaz, “Plastik 400 yıl, cam 4 bin yıl, teneke kutu ise 100 yılda doğamızda kayboluyor. Vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Geleceğe yeşil bir orman bırakmalıyız, çöp değil” dedi.
Orman temizliği etkinliğine ESTÜ’den arkadaşlarıyla katıldığını belirten Yusuf Çavuşoğlu, “İnsanların bilinçsizce attığı çöpleri temizlemek için birçok arkadaşımızla birlikte buradayız. Gerçekten çevremiz çok kirli. Yerlerde cam atıklar var. İnsanları bu konuda bilinçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi