Talat Yalaz'dan elektrik zammına sert eleştiri

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Talat Yalaz'dan elektrik zammına sert eleştiri
A
a

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yüzde 38'lik elektrik zammını değerlendirerek, bu zammın kademeli olarak yüzde 70'e kadar çıkacağını beklediğini ifade etti.

Sütiş Eskişehir
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektriğe yüzde 38 zam geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldığı bildirildi. Buna göre 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207, 23 oldu. Zam, 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak. 

"MEHMET ŞİMŞEK'İN BAŞARDIĞI HUSUS ELEKTRİK ZAMMIYMIŞ" 

Yüzde 38 zammın kabul edilebilir olmadığını belirten Yalaz, elektrik zammının Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sosyal medya hesabından yaptığı "Başardık" paylaşımın ardından açıklanmasına değinerek iktidara eleştirilerde bulundu. Yalaz, "Yüzde 38 zam yapılacağı konuşuluyor, bilgi olarak kamuoyuna da yansıdı. Hatta kulağımıza gelen duyumlara göre yüzde 70'e kadar bir zam da öngörüldü ama tepkilerden çekinildiği için bunun belli kademelere yayılacağı konuşuluyor. Tabii duyduğumuz her şeye inanıyoruz artık, bütün haberler genelde doğru çıkıyor. Zammın, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in başardık açıklamasından sonra yapılması da manidar. Demek ki başardığı husus buymuş, başardık derken elektriğe yapılacak zamı kastediyormuş. Vatandaş hayat pahalılığı altında eziliyor. Enflasyon korkunç seviyelerde. Özellikle gıda enflasyonu durdurulamaz boyutlarda. Buna rağmen bir de insanların hayatlarını idame ettirmek için zorunlu kullandıkları elektriğe böyle bir zam yapılması, vatandaşın bu yoksulluk, ekonomik bunalım ve kötü yönetim altında ezilmeye devam edeceği anlamını taşıyor. Elektrik demek sadece elektrik demek değil, elektriğe bağlı birçok sektör var. Üretimde kullanılan elektriğe bu zam yansıdığı zaman, doğrudan bunun etkisi sanayi sektörüne olacaktır, bu da fiyatlara yansıyacaktır. Fiyatlara yansıması enflasyon sonucunu doğuracaktır. İşte bu girdap içinde ülkemiz kötü ekonomik yönetim sebebiyle savruluyor. Halbuki real ekonomik politikalar, bizim her zaman önerdiğimiz politikalar uygulansa bu enflasyonun da durdurulması ve piyasada oluşan güven ortamıyla devlet yönetiminin aklı selim şekilde yönetilebileceği bir konjektürde piyasanın da normalleşmesi, düzelmesi sonucunu doğuracaktır. Ama bu iktidarla bunun yapılmasının mümkün değildir. Artık ne vatandaşlarımızın, ne yabancı yatırımcının, ne yerli yatırımcının bu ekonomik politikalar olduğu sürece, bu ekonomik konjonktüre sebep olan iktidar olduğu sürece bir güven içinde olması mümkün değildir. İnşallah ilerleyen günlerde yapılacak seçimlerde halkın iktidarında herkesin emeğinin karşılığını aldığı ve enflasyonun durdurulduğu real ekonomik gerçekçi politikalarla ekonominin hızlı bir şekilde düzeltildiği günleri hep birlikte göreceğiz diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi