Maliyetler sağlıklı beslenmeyi tehdit ediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Maliyetler sağlıklı beslenmeyi tehdit ediyor
A
a

Besin maliyetlerindeki artış, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi giderek daha zor hale getiriyor. Diyetisyen Özge Yılmaz, son dönemdeki ekonomik zorlukların insanların beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkilediğini belirterek, bireylerin yalnızca karın doyurmak için tek yönlü beslenmeye yöneldiğini vurguladı.

Sütiş Eskişehir
Diyetisten Özge Yılmaz, son dönemlerde besinlerin maliyetlerinin artmasının beslenmeyi olumsuz etkilediği ve ekonomik zorlukların sağlıklı beslenmeyi karmaşık hale getirdiğini söyledi.

ÇEŞİTLİLİĞİN MALİYETİ FAZLA

Son dönemde besinlerin maliyetlerinin artmasının beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkilediğini dile getiren Yılmaz, besin çeşitliliğini sağlamanın maliyetinin düşük olmadığını söyledi. Yılmaz, “Bu pahalılıkta beslenmek değil karın doyurabilmek yeterli görülür hale geldi. Önce beslenmenin tanımını yapmak gerek. Beslenme; yaşamın sürdürülmesi, büyüme ve gelişme, sağlığın korunması ve üretken olmak için besinlerin vücutta kullanılmasıdır. Yeterli ve dengeli beslenme de vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerininher birinin yeterli miktarlarda alınmasıve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır. Çeşitliliği sağlamanın maliyeti artık hiç de düşük değil.” diye konuştu.

ARTIK ÖNERDİKLERİMİZ DE PAHALI

 “Bu maliyetler insanları tek yönlü beslenmeye, sadece karın doyurabilmeye mecbur bırakıyor” diyen Yılmaz, “Ekonomik zorluklar beslenmeyi karmaşık bir hale getiriyor. Vücutta her besin öğesinin bir görevi var, eksik kalanın yapacağı iş de eksik kalacaktır. Bunu değiştiremeyiz.Önceden ulaşılması en zor olan et ve türevleriyken, peynir, yumurta ile protein dengesini sağlamayı önerirdik. Artık yerine önerdiklerimiz de çok pahalı” ifadelerini kullandı.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi