Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 Ramazan Bayramı için namaz vakitlerini açıkladı. Eskişehir ve ilçelerinde bayram namazı, 30 Mart 2025 Pazar günü sabah saat 07:14'te kılınacak. Bayram namazı, Ramazan ayının son gününün ardından, Müslümanlar için büyük bir manevi anlam taşıyan ilk ibadet olarak camilerde cemaatle birlikte eda edilecek.
Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de bayram sabahı camilerde yoğun bir katılım bekleniyor. Bayram namazı, güneşin doğuşu ile doğru orantılı olarak farklı illerde farklı saatlerde gerçekleşecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan namaz vakitlerine göre, diğer bazı illerde bayram namazı saatleri ise şu şekilde:
İstanbul: 07:22
Adana: 06:57
Bursa: 07:22
Ankara: 07:07
İzmir: 07:30
Bayram sabahı camilere akın eden vatandaşlar, sabah namazının ardından bayram namazını kılarak, Ramazan ayının ardından bayramın huzur ve coşkusunu bir arada yaşayacak.
ALPU - Bayram Namazı: 07:14
BEYLİKOVA - Bayram Namazı: 07:13
ÇİFTELER- Bayram Namazı: 07:14
GÜNYÜZÜ- Bayram Namazı: 07:11
HAN- Bayram Namazı: 07:15
İNÖNÜ- Bayram Namazı: 07:17
MAHMUDİYE- Bayram Namazı: 07:14
MİHALGAZİ- Bayram Namazı: 07:16
MİHALIÇÇIK- Bayram Namazı: 07:12
SARICAKAYA- Bayram Namazı: 07:15
SEYİTGAZİ- Bayram Namazı: 07:15
SİVRİHİSAR- Bayram Namazı: 07:12
Bayram Namazı 2 rekatlık vacip bir namazdır ve şu şekilde kılınır:
Öncelikle niyet edilir: Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan/Bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama.
1. Rekat:Bayram namazı, biri Ramazan Bayramı'nda diğeri Kurban Bayramı'nda olmak üzere yılda iki defa kılınan iki rekatlık bir namazdır. Kendilerine cuma namazı farz olan kimselere bayram namazı kılmak Hanefîlere göre vâcip, Şâfiîlere göre sünnettir.
Tekbir şöyledir: "Allahu ekber, Allahu ekber, Allahü ekber la ilahe illallahu vallahu ekber Allahu ekber ve lillahil-hamd." Bu tekbirler, Ramazan Bayramında sessiz, Camiye varıldıktan sonra her iki bayramda da namaz vaktine kadar cemaat halinde tekbirler alınır.
Bayram namazı kılmak isteyenlerin camide cemaatle kılması gerekmektedir. Mezheplere göre farklı kabul edilse de bayram namazı evde tek başına kılınmamalıdır.
Bazen kat kat sevap vereceğine veya günahlara kefaret olacağına veya cehennem ateşinden koruyacağına dair karşılık bildirir. Bildiğimiz kadarıyla bayram namazı için özel bir sevap belirtilmemiştir. Bu namaz diğer itaatler gibi genel karşılığa tabidir.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...