ÜYEP, üstün yeteneklilerin eğitiminde başarıyı paylaştı

ABONE OL:google news abone ol butonu
ÜYEP, üstün yeteneklilerin eğitiminde başarıyı paylaştı
A
a

Anadolu Üniversitesi ÜYEP, "Üstün Yeteneklilerin Eğitimine Yönelik Uygulamalar: ÜYEP Modeli" seminerini düzenledi.

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜYEP) tarafından düzenlenen "Üstün Yeteneklilerin Eğitimine Yönelik Uygulamalar: ÜYEP Modeli" başlıklı seminer, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi E Blok Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Seminerde, ÜYEP Müdürü Prof. Dr. Fatih Karabacak konuşma yaparken, ÜYEP Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bilge Bal Sezerel ve çok sayıda katılımcı da yer aldı.

Prof. Dr. Karabacak, seminerde ÜYEP'in tarihi gelişimi ve başarıları hakkında bilgi verdi. 2007 yılında proje olarak başlanan ve ortaokul öğrencilerine yönelik fen ve matematik eğitimi verilen süreçlerin ardından, 2014 yılında resmi olarak bir merkeze dönüştüklerini belirtti. ÜYEP'in 2015 yılında Avrupa Birliği'nden akreditasyon aldığını ve Türkiye'de tek merkez olarak faaliyet gösterdiğini ifade etti. Karabacak, her yıl yaklaşık 600 öğrencinin matematik ve fen temelli sınavlara katıldığını, en yüksek puanları alan 28 öğrenciye hafta sonları yoğun bir eğitim programı sunduklarını vurguladı. Ayrıca, yaz okullarında farklı ders modülleri ve hızlandırma programlarıyla zenginleştirilmiş bir eğitim sunduklarını belirtti.

Seminer, ÜYEP Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bilge Bal Sezerel'in Prof. Dr. Fatih Karabacak'a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi