Eskişehir Sanayi Odası Başkanı'ndan öğrencilere tercih tavsiyesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Sanayi Odası Başkanı'ndan öğrencilere tercih tavsiyesi
A
a

Açıklanan LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sonrası gençlere meslek liselerini tercih etmeleri yönünde çağrı yapan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Meslek liselerimiz son yıllarda yıldız gibi parlıyor. Çünkü meslek liseleri ara değil aranan insanları yetiştiriyor ve bu yüzden de gençlerimiz hayata bir adım önde başlıyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih heyecanı yaşayacak öğrencilere, meslek liselerini tercih etmeleri çağrısında bulundu.

"Söz sahibi olacaklar"

Gençlerin, eğitim ve öğretim hayatlarının en kritik aşamalarından birinde olduğunu söyleyen Başkan Kesikbaş, “LGS’ye giren öğrencilerimiz için artık tercih zamanı geldi. Lise tercihi, gençlerimizin kendilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamalarının yanı sıra iş hayatına da bir adım önde başlamalarında kilit rol oynayacak. Gençlerimiz unutmasın ki meslek liselerinde okumaları geleceğinde bugünden söz sahibi olmalarına kapı aralayacak. Çünkü sanayi, ihracat, teknoloji ve hizmet sektörleri ile büyüyoruz. Tercihlerinde meslek liselerine de yer verenler bu alanlarda en çok ihtiyaç duyulan güç haline geldiler” dedi.

"Yeni bir dönem"

Meslek liselerinde yeni bir döneminde kapılarının aralandığını açıklayan Kesikbaş, işsizlikten daha önemlisi mesleksizlik sorunun aşmak için çalıştıklarını aktararak, “Meslek liselerimiz ile uyumlu çalışıyoruz. Liselerimiz günün şartlarına göre eğitimler veriyor. Bazı meslek liselerimizin yönetimi de iş insanlarımız var. Müfredatı sanayinin ve mesleklerin kritik ihtiyaçları doğrultusunda, burada okuyan gençlerimizin hayata bakış açılarını genişleterek oluşturuluyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi