Eskişehir'de engelsiz sokak festivali coşkuyla kutlandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de engelsiz sokak festivali coşkuyla kutlandı!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Sokak Festivali, büyük bir katılımla gerçekleşti.

Sütiş Eskişehir
 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın her yıl düzenlediği ve bu yıl hava koşulları sebebiyle ertelenen Engelsiz Sokak Festivali gerçekleştirildi. Festivalde öne çıkan etkinliklerden biri farkındalık yürüyüşü oldu. Ulus Anıtı'ndan başlayan yürüyüş, İsmet İnönü Caddesi ve Şair Fuzuli Caddesi boyunca devam ederek Adalar Porsuk Bulvarı'nda son buldu. Yürüyüş boyunca katılımcılar, sergilenen şarkı ve dans gösterileriyle etkinliklere coşkuyla katıldılar. Ayrıca, çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla ve destekleriyle etkinliğe büyük katkı sağladılar.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Engelsiz Sokak Festivali'nde yaptığı açılış konuşmasında şunları belirtti:
"Farkındalık yürüyüşü çok güzel geçti. Engelli bireylerin en temel ihtiyaçlarından biri sokaklarda özgürce dolaşabilmektir. Eskişehir, engelli vatandaşlarımız için yaşanabilir bir kent olma vizyonuyla ve süregelen çalışmalarımızla öne çıkıyor. Şehir dışından gelen misafirlerimiz, engelli dostu bir şehir olduğumuzu söylediklerinde belediyemiz adına büyük bir gurur duyuyorum."

"Otobüslerimiz, tramvaylarımız, sokaklarımız ve caddelerimiz engelli bireylerin erişimine uygun hale getirildi. Avantaj taksimiz, engelli otobüsümüz ve engelli servisimiz gibi hizmetlerimizle Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezimizde sizlerle buluşuyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, engelsiz bir kent olma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz."

Festivalde ayrıca birçok kurum, dernek ve sivil toplum kuruluşu da stantlar açarak engelli bireylerin aileleri ve vatandaşlarla bir araya geldiler. Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Barosu, Eskişehir Kent Konseyi gibi gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları da katılım sağladı. Yürüyüşün ardından özel gereksinimli bireylerin sahne aldığı halk oyunları, dans gösterileri ve şiir dinletisi büyük ilgi gördü. Gençlerin performansı izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.
 
Kaynak : bülten
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi